Waarom ben ik nog steeds single?

7 mei 2019 | 0 reacties

Waarom ben ik nog steeds single?

Het is natuurlijk niet fijn om single te zijn als je op zoek bent naar een leuke man of vrouw. Je kunt jezelf afvragen waar dat aan zou kunnen liggen. Ligt het aan je karakter? Je uiterlijk? De omgang met andere mensen?

Er zijn namelijk talloze factoren die van invloed kunnen zijn op het single zijn. In dit artikel lees je de meest voorkomende redenen waarom jij nog steeds single bent. Misschien herken je jezelf hierin en kan je er wat aan doen om dit te veranderen. Veel leesplezier!

Inhoudsopgave

1. Je stelt je niet open

Voor sommige mensen is dit erg lastig, met name omdat er in het verleden wat gebeurd zou kunnen zijn. Single zijn heeft een reden dus dit kan een erg lang traject zijn. Zeker als het gaat om openstellen naar andere toe.

Ook heeft jouw jeugd hier invloed op, hoe zijn jouw ouders met elkaar? Heb je een moeilijke jeugd gehad? Dit kan natuurlijk een direct effect hebben op jou als persoon waardoor je onbewust jezelf gaat afsluiten van anderen.

Het openstellen naar andere mensen toe doe je dan ook liever niet waardoor je eigenlijk de meest oprechte personen afwijst. Denk bijvoorbeeld aan een jeugd waarbij je ouders erg streng, neerbuigend en misschien wel agressief waren. Je weet niet beter dan dat dit ‘normaal’ is waardoor je mensen van je afstoot.

Hier valt zeker wat aan te doen. Je kan namelijk met mensen in contact komen die hier anders over denken. Ga eens na bij je vriendengroep? Die zullen vast en zeker wel adviezen hebben.

2. Je voelt je aangetrokken door negativiteit

Als je afgaat op je gevoel en je stelt je niet open voor iemand, dan kies je eigenlijk misschien wel een partner die verre van perfect is in een relatie. Je begint hierdoor eigenlijk een relatie waarbij je geen voldoening krijgt.

Daarnaast kan het zo zijn dat één van jullie misschien wel emotioneel niet voorbereid is op wat komen gaat. Hier komen alleen maar ruzies van en ongemakkelijke situaties, dit wil je natuurlijk vermijden.

Waarom doen we dit eigenlijk? Het is erg lastig om hier antwoord op te geven. Onderzoeken wijzen uit dat het komt door onze eigen vertrouwen angst. Veel mensen zoeken iemand die bij ze passen i.v.m de jeugd die je hebt meegemaakt, maar dit is niet voor iedereen weggelegd.

Zoals er al eerder verteld is, als jij een lastige jeugd hebt gehad weet je eigenlijk niet anders dan dit ‘normaal’ is waardoor je eigenlijk negatieve invloeden uitbrengt op je partner. Je denkt dat je misschien klaar bent voor een relatie, maar eigenlijk ben je dat helemaal niet als je jezelf hierin herkent. Probeer te veranderen, je bent namelijk niet zomaar single.

3. Vertrouwen Angst

Een veel voorkomend aspect bij single mannen en vrouwen. In dit geval bij vrouwen iets meer als bij mannen. Natuurlijk willen we allemaal een partner vinden die te vertrouwen is en waarvan je echt houdt.

Het begint eigenlijk allemaal bij het wantrouwen van personen in je jeugd, hoe komt dit? Wie waren op dat moment de mensen waar je tegen opkeek? Hoe hield hun relatie stand? Als je twee negatieve factoren bij elkaar zet wordt het positief. Althans, voor die mensen is het niets raars om zo om te gaan met elkaar.

Naarmate je ouder wordt ga je beseffen dat dit geen normale manier is om met elkaar om te gaan. Je begint mensen te wantrouwen om het feit wat je hebt meegemaakt in het verleden, of dat nou een eerdere relatie is of je jeugd, vertrouwen angst speelt een grote rol.

We kunnen namelijk maar een kleine dosis van ‘benauwdheid’ accepteren om die persoon toe te laten in je leven. We hoeven niet perse de liefde die we zeggen dat we willen.

4. Kieskeurig

Voor zowel mannen als vrouwen is het natuurlijk van belang om iemand toe te laten die voldoet aan jouw wensen en eisen. Maar wees niet te kieskeurig! Niemand is namelijk perfect, ook al denk je dat je de ware en perfecte man/vrouw hebt gescoord.

Naarmate je langer in je relatie zit zal je zien dat ieder persoon ook zo zijn gebreken heeft. Is heel normaal en helaas niets aan te doen. Mensen die mee doen aan allerlei speeddate events, zich aanmelden op Tinder of andere dating platformen zullen zien dat het nog niet zo heel makkelijk is om een perfecte man of vrouw te vinden.

Het is namelijk een heel proces waarbij het niet alleen om uiterlijk draait. Als je mensen vraagt ‘Hoe ziet jouw perfecte man of vrouw eruit?’ Krijg je altijd antwoorden over het uiterlijk, er zal niemand alleen over het innerlijke beginnen. Maar we vergeten dat innerlijkheid ook een grote rol speelt. Daarom is het verstandig om je niet blind te staren op het uiterlijk van iemand en minder kieskeurig te zijn.

Misschien is hij of zij wel heel erg oprecht, aardig, zorgzaam en heeft een hele leuke persoonlijkheid? Het leven is te kort om single te blijven, wees daarom wat makkelijker in je keuzes.

5. Zelfvertrouwen is erg belangrijk

Als je single bent en je bent niet zelfverzekerd en hebt geen zelfvertrouwen dan wordt het een erg lastig traject. Er zijn namelijk erg veel mensen die niet zeker zijn over zichzelf. Natuurlijk heeft iedereen wel puntjes waarbij je op of aanmerkingen over kan maken. Maar jezelf de grond in boren heeft niemand baat bij.

Daarom is het belangrijk dat je zelfvertrouwen uitstraalt en weet wat je precies wil op relatiegebied. Ook dit kan te maken hebben met het verleden, misschien is je vertrouwen heel erg geschaad en zoek je het allemaal bij jezelf.

Het is daarom voor sommige mensen heel erg lastig om naar buiten te gaan en op zoek te gaan naar de ware. Laat staan als je echt contact maakt met een leuk persoon.

Het gebrek aan zelfvertrouwen zal je absoluut laten falen in de omgang met deze man of vrouw. Probeer daarom de reden te achterhalen waar deze onzekerheid vandaan komt en bouw meer zelfvertrouwen op. Dit kan je doen d.m.v te werken aan jezelf, denk hierbij aan sporten. Een ontspanning voor zowel lichaam als geest, je gaat je beter voelen.

6. De competitie loopt je in de weg

Een combinatie van het gebrek aan zelfvertrouwen en een slecht verleden zal de das om doen. De competitie, of te wel mensen die misschien ook wel oog hebben op jouw toekomstige partner, zullen er alles aan doen om hem/haar voor zich te winnen. Wanneer we dit zien, zijn we erg snel geneigd om afstand te houden.

Daarom ziet het er ook vaak naar uit dat je niet gekozen wordt, omdat je bang bent om de competitie aan te gaan. Maar wie heeft er gezegd dat hij/zij knapper, intelligenter, aardiger of een leuker karakter dan jou heeft? Daar mag uiteindelijk de persoon in kwestie zelf over beslissen.

Maar vaak zie je dat het te veel wordt en dat het zelfvertrouwen helemaal in de schoenen zakt als er meerdere gegadigde zijn. Single zijn is zo makkelijk nog niet, zeker niet in de datingwereld. Daar is het namelijk nou eenmaal competitief. Het is vrij eng om op je doel af te gaan wetende dat er competitie aanwezig is.

Maar wanneer we het toch doen en een kleine kans van slagen hebben, zal je zien dat het allemaal waard is, je bouwt namelijk zelfvertrouwen op en je vergroot je kansen op de liefde waar je echt naar verlangt.

7. Het zogenoemde ‘Regel-boek’

Er zijn natuurlijk erg veel mensen die bepaalde regels hebben als het aankomt op daten. Veel mensen hebben eisen en wensen waarbij ze dit vaak op papier zetten. Maar ze vergeten vaak dat deze dingen niet altijd rooskleurig te hoeven uitpakken in de echte wereld. Sterker nog, we vergeten dat dit een negatieve invloed kan hebben.

Eigenlijk is het belangrijk om helemaal geen regels te hebben en zien waar het schip strand. Mensen hoeven namelijk geen persoon die vooraf al heel erg veel eisen heeft.

Als het aankomt op het single zijn is het zoeken naar liefde nog een behoorlijke opgave. Het is een heel traject met vallen en opstaan, je kan jezelf namelijk niet beschermen tegen het kwaad wat je onderweg tegenkomt. Dat is nou eenmaal de liefde wereld waar we in leven.

Eén ding is zeker, het is zeker waard om de strijd aan te gaan en om opzoek te gaan naar jouw ware liefde. Zolang je maar rekening houdt met bovenstaande punten moet alles goed komen.

 

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.