Teruggaan naar je ex? Dit zijn de redenen

15 mei 2019 | 0 reacties

Teruggaan naar je ex? Dit zijn de redenen

Het komt vaak voor dat mensen die net uit elkaar zijn toch nog bepaalde gevoelens blijven houden. Dat is logisch, ongeacht de duur van je relatie, je zal altijd gevoelens blijven houden voor die persoon.

Dus eigenlijk is het niet raar waarom je dan graag terug wilt naar je ex ondanks de toch misschien wel nare herinneringen. Mw Shelby Sells is een Engelse artiest en een seksuoloog. Zij heeft een onderzoek gedaan naar dit gedrag waarom mensen toch weer verlangen naar hun ex.

We zien het keer op keer en horen het ook steeds vaker in de media of op TV dat mensen een heftige relatie hebben gehad, een tijd uit elkaar zijn, maar toch weer terugkeren naar hun ex.

Als buitenstaander weet je altijd alles veel beter te vertellen. Maar is het net zo makkelijk om te verklaren voor de persoon in kwestie? Duidelijk niet en dit artikel vertelt waarom mensen toch nog altijd een soort van aangetrokken blijven tot hun ex.

Inhoudsopgave

Het is verslavend om te weten dat het toch niet goed zal eindigen

Wat hiermee wordt bedoeld is dat mensen die pijn hebben door hun vorige relatie, zich altijd in een vicieuze cirkel bevinden. Dit kan te maken hebben met je jeugd, je opvoeding, de mensen waarmee je omging etc.

Wanneer pijn het enige is wat je kan voelen kan het best uitdagend zijn om daar verandering in te brengen. De uitspraak ‘liefde maakt blind’ is toch wel een uitspraak die heel erg veel voorkomt. Het is erg makkelijk om ”gevangen” te zitten in een relatie, ook wanneer deze slecht is.

Als je een relatie aangaat en je weet dat die persoon niet helemaal heeft wat jou gelukkig kan maken, maar je er toch voor gaat. Kan dat te maken hebben met de gedachte op lange termijn. ‘Ze veranderen toch wel’.

Maar in de meeste gevallen is dat niet zo, waardoor sommige mensen dag in en dag uit in drama leven. Dit is natuurlijk iets wat een gewoonte wordt bij die mensen waardoor ze er een soort van verslaafd aan raken. Daarom is het makkelijk om terug te vallen op je ex.

Jullie geven om elkaar, jullie weten dat het op lange termijn niet gaat lukken, maar toch proberen jullie het weer voor een bepaalde periode. Als resultaat, drama en discussies waardoor je ongelukkig bent. Dit is nou eenmaal de aard van sommige mensen, die kunnen dit niet zomaar veranderen.

Het is vooral ook makkelijk

Natuurlijk kost het veel energie en tijd om je relatie up and running te houden. Je moet er veel voor doen en je moet je openstellen aan een persoon waarvan je eerst het bestaan niet afwist.

Met in je achterhoofd een klein zinnetje die zegt ‘Ja maar wat als deze persoon me nou kan kwetsen?‘ Het is voor veel mensen daarom ook lastig om zich opnieuw helemaal open te stellen voor andere mensen, daarom is het in de meeste gevallen ook erg makkelijk om terug te vallen op je ex. Niet omdat het vertrouwd is, maar omdat die persoon alle ins en outs van je weet.

In principe stellen mensen zich kwetsbaar op tegenover mensen die ze goed kennen. Het is dan moeilijk om zulke personen bijna niet te vertrouwen. Als je een relatie hebt gehad die een bepaalde afstand heeft is het mooi om de rooskleurige momenten naar boven te halen, tot er opeens slechte herinneringen naar boven komen.

Mensen proberen zich keer op keer te herinneren wat de slechte momenten waren om uit de buurt te blijven van die persoon. Het is een overweging die je maakt, kies je voor de veilige zone waarvan je weet dat het weer een drama wordt? Wel zo makkelijk.. of kies je er voor om verder te gaan en je open te stellen voor andere?

Komt dit door een gebrek aan eigenwaarde?

Als je een relatie probeert te eindigen die alleen maar ellende heeft gekend maar vervolgens weer terugkeert, wordt je eigen waarde ook een stuk minder.

Mensen gaan zich voelen als personen die zichzelf niet kunnen waarderen of een betere liefde kunnen vinden, erg slecht om een andere relatie te vinden dus!

Een terugkeer om een bevestiging te zoeken?

Mensen gaan niet zomaar uit elkaar, je mist iets. Of het nou de chemie is, de klik, de liefde of wat dan ook, het ligt ergens aan. Op deze manier creëren veel mensen bij zichzelf het Stockholm syndroom. Je krijgt eigenlijk sympathie voor iemand die je elke keer pijn doet.

Je zoekt dus als het ware een bevestiging, je krijgt sympathie dus een positief gevoel bij iemand die je eigenlijk alleen maar pijn doet. Dit kan voor beide partijen het geval zijn. Je ex wordt niet voor niets je ex genoemd toch? Probeer dit daarom ook te vermijden.

Het maakt jullie sterker

De reden waarvoor mensen terugkeren bij elkaar is ook omdat jullie elkaar antwoord hebben kunnen geven waar het aan zou kunnen liggen. Natuurlijk zijn er altijd voor en nadelen. Maar in sommige gevallen meer nadelen dan voordelen.

Maar er is hoop! Er zijn namelijk zat manieren om erachter te komen of het weer waard zou zijn om terug te keren bij je ex. Zeker als je een antwoord hebt op de dingen die de chemie en klik laten verdwijnen.

In sommige gevallen keren mensen weer terug bij elkaar en komen ze veel sterker uit hun relatie dan de vorige keer. Jullie vullen elkaar beter aan en dit gaat zo maar door. Dit kan te maken hebben door een pauze die jullie hebben gehad om na te denken over de issues, maar misschien ook wel om het feit dat het te maken heeft met bovenstaande redenen.

Heel veel mensen vinden het moeilijk om zich weer opnieuw open te stellen voor andere. Als je dan een antwoord kan vinden en geven, dan is het natuurlijk fijn als je terug kan komen bij je ex.

Na het lezen van dit artikel zal je je hier in alle waarschijnlijkheid wel in herkennen. Het is namelijk heel erg vervelend om in zulke situaties te zitten, laat staan uit te vogelen. Als je echt om elkaar geeft, of jullie nou een slechte invloed op elkaar hebben of een goede.

Proberen jullie altijd een middenweg te vinden en dan het helemaal niet raar om terug te keren bij elkaar.

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.