Over Meetic

Laatste update : 19 oktober 2022 door Datingsite.be

Steeds meer mensen gaan online op zoek naar nieuwe contacten. Bij welke datingsites kan je dan terecht voor veilige en betrouwbare, maar ook leuke en succesvolle dates? Wij keken voor jou naar Meetic. Deze datingsite wint steeds meer aan populariteit en hier onder lees je precies waarom.


Inhoudsopgave

Meetic is een datingsite die werkt

Tijd voor een date? Dan is het zeker aan te raden eens te kijken bij Meetic. Deze immens populaire datingsite staat niet alleen vol met mannen en vrouwen, die net als jij op zoek zijn naar een date, maar is ook nog eens super handig in gebruik en staat garant voor een plezierige online zoektocht naar een afspraakje. Meetic is onderdeel van Lexa.

Waarom online daten bij Meetic?

Zeker in de huidige Corona-tijd gaan steeds meer mensen online op zoek naar nieuwe contacten. Je kan elkaar op een veilige manier leren kennen en de juiste voorzorgsmaatregelen nemen wanneer je besluit af te spreken.

Uitgebreide zoekfunctie

Uitgebreid zoeken op Meetic

Meetic heeft een uitgebreide zoekfunctie, waardoor jij heel specifiek en gericht kan zoeken naar de juiste persoon. Wanneer je op zoeken klikt, dan krijg je standaard criteria te zien. Helemaal rechts kan je dan verder jouw criteria specificeren. En dat kan bij Meetic extreem uitgebreid. Je kan werkelijk op alles wat jij ook maar enigszins belangrijk kan vinden, zoeken.

 • Belangrijkste criteria: Denk dan onder meer aan leeftijd en locatie, hoe ver rondom die locatie, maar ook of iemand online is of binnen een bepaalde tijd nog actief is geweest, profielinformatie heeft, waar diegene naar op zoek is qua contactvorm, en ook op profielnaam.
 • Uiterlijk: Het innerlijk telt, maar als je iemand gewoon niet aantrekkelijk vindt, dan zal een klik er ook niet komen. Daarom kan je ook zoeken op uiterlijke kenmerken.
 • Privéleven: Alle mogelijke vragen over iemands persoonlijke leven komen aan bod, denk dan aan de relatie status (niet iedereen is single), hoe iemand woont (met anderen, met kinderen, enz), heeft diegene kinderen, maar ook wat iemand eet of dat iemand rookt.
 • Werk: Val jij op een bepaalde beroepsgroep of vind jij het inkomens- en opleidingsniveau belangrijk? Dan kan je dat ook invullen.
 • Afkomst: Je kan ook zoeken op etnische afkomst, nationaliteit en welke talen iemand spreekt.
 • Waarden: Wat voor een waarden iemand heeft, kan heel belangrijk zijn voor een contact. Je kan ook hier op specificeren. Denk dan aan wat het huwelijk voor iemand betekent, maar ook het geloof wat iemand heeft of dat iemand kinderen wilt of niet.
 • Vrije tijd: Hier kan je kiezen op wat voor hobby’s iemand heeft, maar ook zoeken op sporten, muzieksmaak en favoriete films.

Profiel invullen

Profiel invullen Meetic

Het is daarom wel ook belangrijk dat jij jouw profiel goed en zo volledig mogelijk in vult. Hoe meer aandacht je daar aan besteedt, des te groter ook de kans dat jij de juiste match vindt. En bij Meetic kan je nogal wat informatie invullen.

 • Standaard informatie: Je naam, je leeftijd, waar je woont, dat soort zaken.
 • Een omschrijving: Hier kan je een tekstje schrijven over jezelf.
 • Ik ben: Hier vul je informatie over jezelf in. Wie jij bent. Denk dan aan of je klaar bent voor je relatie, je status, of je kinderen hebt of wilt, maar ook hoe groot je bent, wat je postuur is en je sterrenbeeld.
 • Ik zoek: Ook in je profiel kan je in het kort aangeven naar wat voor een persoon je op zoek bent. De leeftijd, de relatiestatus, kinderen, postuur en roken van jouw ideale date.

Berichtjes versturen

Meetic werkt met een bijzonder berichtensysteem. Als gratis lid kan je geen berichten versturen. Dat is wel lastig communiceren en wanneer jij dus zelf gesprekken wilt beginnen met andere leden, dan dien je een lidmaatschap te nemen. Wat bijzonder is bij Meetic, is dat wanneer iemand een premium abonnement heeft en jou een berichtje stuurt, jij wel op dat bericht kunt antwoorden.

Je kan jouw interesse voor een lid wel tonen door een gratis flirt te sturen of door dat lid aan jouw favorieten toe te voegen. Wanneer de interesse wederzijds is en je krijgt een berichtje, dan kan je dus gewoon een gesprek beginnen, zonder dat jij een abonnement hebt.

Gratis aanmelden bij Meetic

Gratis aanmelden bij MeeticAanmelden bij Meetic is simpel, snel en makkelijk. Je krijgt een virtuele dating coach die jou meteen een paar belangrijke meerkeuze vragen stelt. Of je een man of vrouw zoekt, zelf een man of een vrouw bent, wat je leeftijd is en waar je woont. Dan wordt je voornaam gevraagd. Je kan hier ook gewoon een nickname invullen, als je nog niet meteen alles over jezelf wilt prijsgeven. Geef daarna wel je echte e-mailadres door, want je moet de bevestigingsmail kunnen ontvangen. Bedenk ook een sterk wachtwoord. Je kan er voor kiezen om gepersonaliseerde aanbiedingen en uitnodigingen voor events te ontvangen. Ga akkoord met de voorwaarden en de dating coach maakt een profiel voor je aan. Je krijgt meteen een heel deel leuke mannen en vrouwen voor je neus.

De abonnementen van Meetic

Wanneer je een abonnement op Meetic neemt, dan krijg je eigenlijk een abonnement bij Lexa. Laat je daardoor dus niet afleiden bij het afsluiten van het abonnement. Je kan daarna gewoon met je Meetic account gebruik maken van alle functies.

Er staat iets vreemds in de algemene voorwaarden, iets wat waarschijnlijk een typefout is, maar waar je wel even aandacht aan dient te besteden. Er staat namelijk dat vanaf de ingangsdatum jouw lidmaatschap automatisch maandelijks wordt verlengd, tegen het volledige tarief en zonder korting. Dat zou betekenen dat je helemaal geen korting krijgt. Naar alle waarschijnlijkheid bedoelen ze hier na het aflopen van je lidmaatschap. Je moet een automatische verlengen namelijk minimaal 48 uur voor het aflopen van je huidige lidmaatschap stopzetten. Dit kan je doen vanaf 24 uur na het starten van je lidmaatschap. Je doet dit in ‘Mijn account”. Doe je dit niet, dan wordt jouw abonnement iedere keer automatisch met 1 maand verlengd.

Abonnementsmogelijkheden

Er zijn 3 abonnementstermijnen. Van 6 maanden, 3 maanden en van 1 maand. Hoe langer jij een abonnement neemt, des te goedkoper het per maand is. Je kan er voor kiezen om alles in een keer te betalen of in maandelijkse termijnen.

Met een standaard abonnement kan je onbeperkt berichten sturen naar en ontvangen van andere leden, je kan kijken wie je profiel bezocht heeft en je kan kijken welke andere leden jou geliked hebben. Je kan ook je zoekopdracht precies aanpassen zoals je zelf wilt.

Dan zijn er nog extra toevoegingen. Dit zijn abonnementen voor speciale functies.

Extra opties

Control: Met deze optie kan je zelf bepalen wie jou een bericht kan sturen of niet, via de contactfilter. Je kan ook om een leesbevestiging vragen voor jouw verzonden berichten.

Premium: Met deze opties kunnen gratis members jouw berichten lezen en contact met je opnemen. Je krijgt duidelijk op je profiel een Premium status te zien. Je wordt ook als eerste aan gratis leden voorgesteld.  Gratis leden kunnen ook jouw fotoalbum zien.

Boost: Deze functie zorgt er voor dat je tijdelijk een grotere zichtbaarheid op Meetic hebt, zodat andere leden jouw profiel eerder zien. Je komt dan bovenaan te staan in de zoekresultaten van andere leden en daardoor zal je meer bezoekjes, flirts en berichten krijgen en word je ook sneller aan favorieten toegevoegd. Je dient minimaal 1 profielfoto op je profiel te hebben om gebruik te kunnen maken van deze functie. De boost koop je in pakketten van 1, 5 of 10 keer boosten. Wanneer je geen boosts meer hebt, dan worden deze automatisch aangevuld. Dit kan je uitzetten op de pagina ‘Mijn Boosts’.

Incognito: Met deze functie kan jij andere profielen bezoeken, zonder dat iemand ziet dat jij gekeken hebt. Je verschijnt niet in de zoekresultaten van de andere leden. Je kan deze modus aan- en uitzetten wanneer jij wilt. Je kan kiezen voor een abonnement van een dag of van 1 maand. Dit abonnement wordt niet automatisch verlengd.

De verschillende onderdelen van Meetic

Verschillende onderdelen bij Meetic

Meetic doet er alles aan om jouw zoektocht zo leuk en makkelijk mogelijk te maken. Er zijn naast de zoekfunctie dan ook nog andere manieren om nieuwe contacten te leggen.

Ontdekken

‘Ontdekken’ heeft tegenwoordig meerdere opties bij Meetic. Eerder kon je alleen zien wie er recent online waren, maar daar is verandering in gekomen. Je kan ook kijken wie er, op basis van jouw favorieten, nog meer interessant voor jou kunnen zijn. Hoe actiever jij zoekt, des te meer weet Meetic over het type waar jij naar op zoek bent, en jij kan er voor kiezen om daar op te zoeken. Je kan ook nog eens kijken bij wie jij in de favorieten staat. Je kan er doorheen scrollen en wanneer de interesse wederzijds is dan kan jij diegene ook als jouw favoriet toevoegen.

Shuffle

Je krijgt een willekeurige lijst met profielen te zien en je kan aangeven of jij diegene leuk vindt of niet. Wanneer je op ‘ja’ klikt, dan wordt dit profiel toegevoegd aan jouw favorieten. Klik je op ‘nee’ dan krijgt diegene alleen een melding dat jij hun profiel gezien hebt. Je ziet de basisinformatie uit het profiel, de profielfoto’s en hoeveel gemeenschappelijke punten jullie hebben. Per dag kan je 100 keer shuffelen.

Events

Meetic hoort bij Lexa en Lexa organiseert events. Daar kan jij als lid van Meetic met korting naar toe. Er worden allerhande evenementen georganiseerd. Van borrels en feesten tot proeverijen en hele weekendjes. En dat door heel Europa. In verband met de Covid-19 pandemie ligt dit stil, maar zodra het mogelijk is zullen er weer evenementen zijn. Het voordeel van naar een door Meetic georganiseerd evenement te gaan is niet alleen dat het heel erg leuk en gezellig is, maar het is ook net iets minder eng als meteen op een een-op-een date gaan. Het is een veilige manier om andere vrijgezellen in persoon te leren kennen.

Meetic & Lexamore

Meetic en Lexa horen bij elkaar en vallen onder de Meetic Group. Op de gewone datingsite ga jij zelf op zoek naar een nieuw contact. Dit doe je meestal door middel van zoekcriteria. Op LexaMore gaat dat anders. Hier doe je een persoonlijkheidstest waarna LexaMore jou singles toont met wie jij overeenkomsten hebt. Het is dus meer een matchmakersite.

Deze datingsites functioneren wel allemaal los van elkaar, maar je kan je overal gratis inschrijven en eens kijken welke manier van online dating jou het beste bevalt, voor je kiest voor een abonnement.

Veiligheid en betrouwbaarheid

De moderators van Meetic controleren alle profielen en foto’s, om zo een bepaalde mate van kwaliteit en betrouwbaarheid te kunnen bieden. Maar daar is lang niet alles uit op te maken en er kunnen dus altijd fakers of nepprofielen tussendoor glippen. Wanneer jij denkt toch met een onecht profiel te maken te hebben, dan kan je hier heel makkelijk melding van maken. Meetic duikt er dan meteen bovenop om erachter te komen of dit profiel legitiem is of dat het verwijderd dient te worden. Hiervoor is een speciaal toezichtsteam 24 uur per dag bezig met het controleren van profielen, foto’s en teksten.

Zelf kan je andere leden heel erg makkelijk blokkeren. Ze kunnen jouw profiel dan niet meer zien en geen contact met je opnemen. Ga hiervoor naar het profiel van het andere lid en klik rechtsboven op de cirkel met drie puntjes. Hier kan je het lid blacklisten.

Meetic doet er alles aan om een veilige en betrouwbare date-omgeving voor jou te creëren. Het is altijd belangrijk om zelf ook alert te blijven. Denk dan onder meer aan het delen van hele persoonlijke gegevens. Neem ook de tijd om elkaar te leren kennen en ga niet met de eerste de beste op date. Dit zijn enkele van de tips die Meetic voor jou online plaatst om jou te helpen op een veilige manier een online date te vinden.

Meetic heeft ook een Customer Care Team. Binnen 48 uur reageert dit team inhoudelijk op jouw klachten. Meetic is ook aangesloten bij Thuiswinkel, dus ook daar kan je terecht voor klachtenbemiddeling, mocht je niet tevreden zijn over hoe Meetic met jouw klacht omgaat. Er zijn nog meer mogelijkheden om met jouw klacht verder te gaan en Meetic heeft die netjes voor jou op een rij gezet.

Samenvatting en Eindconclusie

Je weet nu hoe Meetic werkt en wat je er kan verwachten. Maar is het dan ook een goede datingsite?

Voordelen

Een van de redenen dat Meetic hoog scoort bij ons, is toch wel dat je niet per se betalend lid hoeft te zijn om toch met andere leden te kunnen communiceren. Dankzij het Premium lidmaatschap kunnen niet-betalende leden toch contact opnemen met Premium leden, nadat een Premium lid contact heeft opgenomen met het niet-betalende lid. Je kan als niet-betalend lid wel een flirt sturen of iemand aan je favorieten toevoegen om zo je interesse te tonen.

Een ander pluspunt van Meetic is toch wel dat je een abonnement kan nemen en niet met credits hoeft te betalen. Je weet precies wat je kwijt bent en komt niet onverwacht voor hoge kosten te staan, omdat je een leuk gesprek hebt.

De profielen worden ook echt gecontroleerd. Vaak zeggen datingsites dat ze profielen controleren, maar merk jij daar in de praktijk niet veel van. Zo hoef je bij Meetic geen foto te plaatsen, maar als je een foto plaatst, dan moet die wel van jou zijn, anders wordt de foto verwijderd. Ook rare en onbetrouwbare profielteksten worden verwijderd. Op die manier wordt er hard gewerkt aan de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de profielen.

Zeker sinds de Corona-maatregelen van kracht zijn, is het ontzettend druk op Meetic. Online is zo ongeveer de enige plek waar je nog leuke mensen kan leren kennen en dankzij de populariteit van Meetic, vind jij al die mannen en vrouwen hier bij elkaar. Nog meer dan je in het normale dagelijkse leven tegen zou kunnen komen. Jouw kans om een date te scoren, is op Meetic dan ook erg groot.

Nadelen

Een nadeel is toch wel dat je als niet-betalend lid geen gesprek kan beginnen. Je kan je interesse tonen, maar dan moet de interesse wederzijds zijn om ook contact te krijgen. Iemand overtuigen van hoe leuk jij bent, wordt dan een stuk moeilijker, maar gelukkig kan je wel een heel goed profiel maken zodat je toch de aandacht trekt.

Een ander nadeel kan zijn dat er niet met credits wordt gewerkt, maar met abonnementen. Wanneer jij heel makkelijk een date scoort, dan zit je daarna nog met een abonnement te kijken, terwijl jij jouw date al gevonden hebt. Dit is wel een afweging om op voorhand te maken. Zoek jij meerdere dates, of wil jij toch wel de tijd nemen om iemand ook een beetje te leren kennen, dan zijn de abonnementen juist weer veel voordeliger.

Eindconclusie

Lid worden van Meetic is gratis. En je kan van best veel functies gebruik maken, zonder te betalen. Deze datingsite is betrouwbaar en veilig, en is er actief mee bezig om dit ook zo te houden. Er is een grote diversiteit aan leden en de ratio man/vrouw is in balans. De leden komen serieus over in hun zoektocht naar nieuwe contacten met wie zij een date willen.

Of Meetic geschikt is voor jou, dat moet je dus helemaal zelf bepalen. Als Premium lid kan je alle kanten op en gebruik maken van alle belangrijk functies en als niet-betalend lid, dien je iets meer je best te doen en iets meer tactiek te gebruiken, maar het is in ieder niet onmogelijk om een gratis date te scoren. Het is dus altijd de moeite van het proberen waard en een abonnement is nog snel genoeg genomen, als de datingsite jou bevalt, maar je hebt moeite met het leggen van contacten op de gratis manier.

Meetic is een absolute aanrader. Zeker wanneer je nog niet veel ervaring hebt met online daten, is dit een goede manier om te beginnen. Als een van de populairste datingsites, is de kans heel groot dat jij hier jouw nieuwe liefde, speciale vriendschap, of waar jij ook maar naar op zoek bent, gaat vinden.

Meetic kosten

Dit zijn de abonnementskosten:

1 maand
€ 29,99 p/m
3 maanden
€ 19,99 p/m
6 maanden
€ 14,99 p/m

Klantenbeoordelingen Meetic

Plaats een beoordeling bij Meetic

Meetic
Service
6.00
Prijs
6.00
Leden
6.00
Functionaliteiten
6.00
Expert:
9.5/10

Deel jouw ervaring over Meetic

Win een cadeaubon t.w.v. €100,-

Geslacht:
5
5
5
5
 • Geen reviews aanwezig, wees de eerste!
Meetic scoort een : 9.5
Klantenbeoordeling: