Over Parship

Laatste update : 19 oktober 2022 door Datingsite.be

Steeds meer mensen vinden hun weg naar online datingsites, zeker met de huidige Corona-maatregelen is het een uitstekende manier om nieuwe contacten op te doen. Parship is vooral de datingsite voor hoger opgeleide vrijgezellen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Parship is niet zomaar een datingsite, er wordt gebruikt gemaakt van een persoonlijkheidstest om jou aan de beste matches te helpen, ook wel het Parship Principe genoemd.


Inhoudsopgave

Parship is een datingsite van niveau

Datingsite van niveauBijna 80 procent van de leden van Parship zijn hoger opgeleid en 85 procent is ouder dan 30 jaar. Van alle leden vindt 38 procent een relatie. Dat is behoorlijk succesvol voor een datingsite. Dit komt mede door de discrete en serieuze aanpak, maar het Parship Principe levert hier in de grootste bijdrage.

Het Parship Principe

Het Parship Principe is een uitgebreide, wetenschappelijk onderbouwde, persoonlijkheidstest. Deze formule zorgt er voor dat je de partner vindt die ook echt bij jou past. Het hele principe is gebaseerd op theorieën uit de psychologie en de sociologie. Er is gezocht naar diverse relevante aspecten uit diverse psychologische onderdelen. Denk dan aan gedragspsychologie, sociale psychologie, psychoanalyse en Gestaltpsychologie. De transactionele analyse van Eric Berne, medeoprichter, speelt ook een centrale rol.

De persoonlijkheidstest

Na je registratie wordt je uitgenodigd om een persoonlijkheidstest te doen. Hier ben je ongeveer 20 minuten zoet mee. Je krijgt een hele vragenlijst te beantwoorden met vragen die wetenschappelijk zijn onderbouwd en samengesteld zijn in diverse moderne testmethodes. En dat is de basis voor de partnervoorstellen die je onder je neus krijgt. De lijst met potentiële partners wordt continu geüpdatet.

Je beantwoordt ongeveer 80 vragen en er zijn 400 mogelijke antwoorden. Hieruit komen 32 relevante persoonlijkheidskenmerken die van belang zijn voor een harmonieuze relatie. De ondervragingstechnieken zijn indirect en opgesteld met een projectieve methode. Daardoor kunnen hieruit attitudes, waarden en andere persoonskenmerken, die een relatie makkelijk of moeilijk maken, herkennen en dus gebruiken. Daarnaast zijn dagelijkse gewoontes en interesses ook van belang en dus worden deze ook meegenomen in de puntenlijst voor partnervoorstellen.

Een persoonlijkheidsprofiel is niet zomaar bepaald aan de hand van een antwoord. Het gaat juist om de combinatie van antwoorden die iets vertelt over een persoonlijkheid en persoonskenmerken. Hieraan is af te lezen of er kenmerken meer of minder naar voren komen. Volgens de werkwijze die in de psychologie gebruikt wordt, komen de antwoorden overeen met een cijfer. Deze cijfers worden vertaald naar standaard waarden en weergegeven in histogrammen en diagrammen. Hierdoor is het makkelijk om persoonlijke kenmerken met de rest van de populatie te vergelijken en te zien in hoeverre dat een kenmerk er uit springt.

Matchen met de beste potentiële partners

Uit onderzoek is gebleken dat een relatie lang stand houdt wanneer de partners goede zelfkennis bezitten. Beide partners zijn zich bewust van hun kwaliteiten en van hun minpunten. Dit is een van de redenen dat Parship kiest voor een grondige en gedetailleerde analyse bij jouw profiel. Je leert namelijk ook jezelf beter kennen. Onbewust vallen mensen steeds terug op oude gewoontes en worden dus ook onbewust aangetrokken door dezelfde type mensen. Ze worden verliefd, maar lopen steeds tegen dezelfde struikelblokken en conflicten aan. Met het persoonlijkheidsprofiel worden deze patronen zichtbaar en krijg je advies over hoe je deze valkuilen in een toekomstige relatie kan voorkomen.

Testresultaten

De uitkomst van de test is onderverdeeld in 4 verschillende onderdelen. Hierin vind je een objectieve beschrijving van je profiel.

 • Persoonlijkheid
 • Gewoonten en voorkeuren
 • Interesses en hobby’s
 • Communicatie

In je profiel vind je een beknopte analyse en interpretatie van de resultaten. Onder meer de analyse van de gedragsfactoren, omgang met conflicten en hoe de 24 persoonlijkheidskenmerken tot uiting komen.

Er is ook een Parship-portret en dit gaat veel verder. Het is een 40 pagina’s tellend PDF document die per e-mail verstuurd wordt naar Premium-leden. Je krijgt dan een uitgebreide persoonlijke interpretatie en evaluatie van je profiel, psychologisch advies en nuttige aanbevelingen voor jouw partnerkeuze.

Hoe werkt het matchen op Parship?

Chemie speelt een grote rol bij het vinden van de juiste partner en de Parship methode is dan ook een “liefdesformule die een harmonieuze, inspirationele, gelukkige en langdurige relatie beoogt”. Dankzij de punten uit de persoonlijkheidstest, gecombineerd met je interesses en gewoontes, is het mogelijk om partnervoorstellen te doen van leden met wie jij ook echt een goede relatie kan opbouwen. Het streven is om een goed evenwicht te vinden tussen gemeenschappelijke punten en complementaire aspecten. Deze berekening wordt automatisch gedaan door het matching-algoritme van maar liefst 136 regels. De persoonlijkheidskenmerken tellen het zwaarste. Communicatie, interesses en hoe jij je vrije tijd besteedt of andere voorkeuren en gewoontes, worden ook mee gewogen, maar tellen minder zwaar.

Wat is de Matching-score?

De resultaten van de match vallen tussen de 60 en de 140 punten. Dat is de leidraad die de mate van harmonie tussen twee personen aangeven. Hoe hoger de puntenscore is, des te meer kans de relatie heeft om te slagen. De juist mix, voor de perfecte chemie, dat is het geheim van de ultieme match. Hoewel het voor een stabiele relatie belangrijk is dat er overeenkomsten zijn, is het net zo belangrijk dat er ook tegenstellingen en verschillen zijn, zodat je elkaar kan aanvullen. Je wilt op het gebied van gevoeligheid en intimiteit iemand naast je die net zoals jou is, maar wanneer het aankomt op filosofie of levensinstelling, dan heeft het juist meer zin als je niet precies hetzelfde bent. Met dit alles wordt rekening gehouden in het Parship Principe.

Gratis aanmelden bij Parship

Gratis aanmelden op Parship

Je kan helemaal gratis een profiel aanmaken bij Parship en je kan ook gratis de persoonlijkheidstest doen. Voor het uitgebreide rapport dien je wel een premium lidmaatschap te nemen. Je krijgt meteen bij aanmelding de persoonlijkheidstest voor je neus en deze neemt dus ongeveer 20 minuten in beslag. Je krijgt allemaal meerkeuzevragen zoals waar je in de toekomst zou willen wonen of hoe jij je leven zou willen inrichten. Het zijn bijna 80 vragen om te beantwoorden. Soms kan je 1 antwoord geven en soms kan je meerdere antwoorden aanvinken.

Er worden situaties geschetst en daarop dien je jouw reactie in te vullen. Je krijgt op die manier van alles voor je neus. Over trouw, over liefde, over hoe je wilt wonen, hoe je verwacht dat je partner reageert. Hoe jij jullie leven wilt indelen, of jij de wensen van je partner belangrijk vindt. En ga zo nog maar een hele tijd door. Je voorkeuren en interesses worden gepeild, maar ook wat je belangrijk vindt in een relatie, hoe vaak je elkaar wilt zien, hoe jouw familie in elkaar steekt, of je rookt of drinkt, en hoe jij je vrije tijd graag in vult. Er wordt met alle mogelijke aspecten rekening gehouden om zo de perfecte match voor jou te kunnen vinden.

Na het invullen van de persoonlijkheidstest wordt er gevraagd om allerhande persoonlijke gegevens in te vullen. Deze gegevens worden allemaal vertrouwelijk behandeld. Daarna kan je een foto uploaden, maar hier kan je ook nog even mee wachten. Vervolgens krijg je weer enkele vragen die op je profiel gezet worden. En dan krijg je eindelijk jouw partnervoorstellen te zien.

Het is nogal een proces om je aan te melden bij Parship, maar het geeft ook wel aan hoe serieus deze datingsite ermee om gaat. Het doel is de ideale partner vinden en daarin worden geen concessies gedaan.

De abonnementen van Parship

Een premium lidmaatschap van Parship kan je nemen over 3 periodes. Voor 6 maanden, 12 maanden en 24 maanden. Hoe langer jij een abonnement neemt, des te goedkoper het abonnement per maand is. Er zijn ook geregeld kortingsacties waardoor bij een langlopend abonnement je  bijvoorbeeld de eerste paar maanden nog voordeliger krijgt. Je krijgt met een abonnement het volledige persoonlijkheidsrapport, contactgarantie en bij de abonnementen voor 12 en 24 maanden kan je ook alle vrijgegeven foto’s bekijken.

 • Je kan onbeperkt berichten sturen en lezen. Gratis leden zien wel van wie het bericht komt, maar kunnen het bericht niet lezen of beantwoorden.
 • Leden bepalen zelf welke foto’s zij zichtbaar maken. Als premium lid kan je alle foto’s die zichtbaar zijn, ook bekijken.
 • Je krijgt een pdf-bestand met jouw persoonlijkheidsrapport toegestuurd. Daarbij zitten ook persoonlijke tips voor een relatie en biedt hulp bij het kiezen van een partner.
 • De contactgarantie zorgt er voor dat je niet voor niks een abonnement hebt. Wanneer jij na 6 maanden lidmaatschap niet met minimaal 5 leden in contact bent geweest, dan wordt uw lidmaatschap gratis met 6 maanden verlengd. Bij 12 maanden is dat voor contact met 7 leden en bij 24 maanden voor contact met 10 leden. Hieraan zitten wel bepaalde voorwaarden over wat contact precies inhoudt.
 • Er is een gebiedszoekfunctie waarmee jij heel makkelijk andere leden bij jou uit de buurt kan vinden.
 • Je kan zien wie jouw profiel bekeken heeft.
 • Iedere 3 maanden krijg je tips voor het verbeteren van je profiel om zo de kans op de juiste contacten te vergroten.
 • De partnervoorstellen worden continu geactualiseerd. Per kandidaat, wordt persoonlijk gekeken naar de matchingpunten.

Parship Magazine

Het magazine van Parship

Parship heeft ook een online magazine waar je als lid altijd toegang tot hebt. Of je nu een gratis of een betaald abonnement hebt. Het magazine bestaat uit 4 onderdelen.

Advies

Parship is een serieuze datingsite en het doel is een veilige en betrouwbare manier van daten om zo een serieuze relatie te vinden. Online daten is voor de meeste mensen nieuw en dan zijn er nogal wat dingen waar je geen weet van hebt. In het Advies gedeelte vind je allerhande artikelen vol met advies voor online dating. Denk dan onder meer aan hoe je omgaan met online contacten, bijzondere situaties, daten doe je zo, de eerste afspraak en nog veel meer onderwerpen die allemaal vol staan met blogs, artikelen en video’s, die jou helpen bij het online daten.

Magazine

Het magazine is opgebouwd als een echt  magazine en je vindt hier dan ook columns, de wereld van Parship, dating voor hoger opgeleiden, op zoek naar een partner en nog heel veel meer thema’s die jou meer kennis over online dating geven. Het gaat in het magazine niet alleen maar om de kennis, maar ook om ontspanning en humor.

Succesverhalen

Hier vindt je ontelbare succesverhalen van ex-leden van Parship. Dankzij het Parship Principe hebben zij de ideale date gevonden en zij zijn nu gelukkig met hun nieuwe partner. Je leest hoe het allemaal verliep, de eventuele struggelingen die er waren en vooral ook hoe het nu allemaal met deze koppels is.

Dating in uw regio

Hier lees je wat er allemaal te beleven is op het gebied van dating in jouw regio. Waar kan je naartoe gaan met je date? Wat is typisch voor de regio? Wil je wel iemand ontmoeten uit jouw regio? Heel België komt aan bod en je kan meteen leuke ideetjes noteren voor wanneer jij jouw ideale date gevonden hebt.

Veiligheid en Betrouwbaarheid

Veilig en betrouwbaar online daten is erg belangrijk voor Parship. De datingsite biedt kwaliteit en dat geldt ook op het gebied van veilig daten. Zo kan jij anoniem een profiel hebben en bepaal jij zelf wanneer jij een ander lid jouw foto’s wilt laten zien. Alle foto’s worden in eerste instantie wazig gemaakt, zodat je niet bang hoeft te zijn dat iemand jou herkent.

Profiel melden

Parship doet er alles aan om kwaliteit te garanderen bij jouw zoektocht naar een passende partner, maar dit is niet helemaal waterdicht. Daarom kan jij het melden wanneer jij denkt dat een profiel niet helemaal zuiver is.

 • Alles meldingen worden vertrouwelijk behandeld.
 • Er verschijnt een apart pop-up venster zodra je klikt op “profiel melden”.
 • De optie staat bij elk ontvangen bericht en links onder ieder profiel dat je bezoekt.
 • Omschrijf waarom het profiel volgens jou niet serieus is, je kan ook kiezen uit geboden opties.
 • Je kan de ontvangen berichten meesturen van het profiel. Hierdoor kan het team veel beter beoordelen wat er aan de hand is.
 • Via de rode button kan je het profiel melden en deze komt dan meteen bij de klantenservice terecht op de afdeling die er speciaal is voor de veiligheid van Parship.

Zelf controleert Parship ook geregeld alle foto’s en teksten en wanneer deze niet aan de voorwaarden voldoen dan worden deze verwijderd. Op die manier doet Parship er alles aan om de datingsite veilig te houden en onwelwillende lieden te weren.

Alle betaalmethodes zijn ook veilig en bestaan uit de welbekende mogelijkheden. Juist omdat Parship een doelgroepspecifiek product levert en omdat er voor een lidmaatschap betaalt dient te worden, is de kans op nepprofielen en fakers beduidend lager. Je kan ten allen tijden contact opnemen met de klantenservice wanneer er iets speelt met een ander lid wat niet in de haak is. Ook zijn er tips te vinden om niet-serieuze leden makkelijker te leren herkennen.

Samenvatting en Eindconclusie

Samenvatting & Eindconclusie Parship

Zeker voor hoger opgeleiden is Parship absoluut de online place to be wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie. Hoewel het best wel prijzig is, vergeleken met andere datingsites, heeft dit ook goede redenen en is het bij het vinden van de juiste partner ook meer dan een goede investering. Het houdt vervelende, niet-serieuze mensen immers buiten de deur.

Voordelen

Matching gebeurt op basis van het Parship Principe. Dit bestaat onder meer uit een persoonlijkheidstest. Dit zorgt er niet alleen voor dat jij een betere match vindt, maar ook dat jij jezelf beter leert kennen en ook leert herkennen in welke valkuilen jij in het verleden tuinde, iets waar je nu advies bij krijgt om dat te voorkomen.

Er is 1 abonnement en die kan je nemen voor diverse periodes. Je weet dus precies waar je aan toe bent en met dit abonnement kan je volledig gebruik maken van Parship. Je hoeft dus niet allerhande abonnementen te nemen en daardoor blijven jouw uitgaves overzichtelijk en duidelijk.

Er is een strikte controle op de foto’s en profielen en jij kan er zelf voor kiezen wanneer jij vindt dat een ander lid jouw foto’s mag zien. Je kan anoniem op zoek gaan naar een nieuwe partner, zonder dat mensen in jouw omgeving daar achter hoeven te komen.

Er is een actief systeem dat er voor zorgt dat wanneer er een melding over een niet-serieus profiel gemaakt wordt, dat deze meteen aangepakt en wanneer nodig verwijderd wordt. De klantenservice zit hier boven op. Deze klantenservice is overigens goed te bereiken, werkt snel en is professioneel.

Nadelen

De persoonlijkheidstest bestaat uit bijna 80 vragen, dus je bent hier wel eventjes mee bezig. Vervolgens dien je ook meteen allerhande persoonlijke gegevens door te geven. Dit is allemaal wel even werk. Je bent niet binnen enkele klikken aangemeld en wanneer je ongeduldig bent, dan kan dit heel vervelend zijn.

Parship is best wel prijzig, maar aangezien de doelgroep hoger opgeleiden is, zorgt dit er ook voor dat juist deze doelgroep hier wel heil in ziet en het ook kan betalen. Je weet dus zeker dat je met serieuze andere leden te maken hebt, die net als jij op zoek zijn naar een vaste relatie.

De abonnementen zijn langlopend. Tussen de 6 maanden en 24 maanden. Wanneer jij na 1 maand jouw perfecte partner al gevonden hebt, dan zit je best nog een tijdje aan een abonnement vast.

Eindconclusie

Voor hoger opgeleiden is Parship absoluut de datingsite die hen zal helpen een vaste relatie te vinden. Hoewel de kosten hoog zijn en je alleen het volledige persoonlijkheidsrapport te lezen krijgt wanneer je een premium abonnement neemt, is het dit wel ook meer dan waard, en draagt het bij aan de kwaliteit van Parship.

Je kan gratis een profiel aanmaken en de test doen. Dit is dan ook aan te raden. Heb je even een half uurtje over, loop er dan eens doorheen en je zal snel genoeg merken waarom dit principe zo succesvol is.

Voordelen

 • Uniek persoonlijkheidsrapport
 • 1 op de 3 vindt hier een partner
 • Incl. Parship datingapp

Nadelen

 • Niet alle profiel foto's zichtbaar
 • Relatief duur

Parship TV Commercial

Parship kosten

Parship is geheel kosteloos uit te proberen. Na het aanmeldingsproces en het aanmaken van jouw datingprofiel, kun je ervaren of deze website goed bij jou past. Andere gratis opties zijn: Profielen bekijken, Berichten ontvangen & beantwoorden, Ijsbrekers/winks versturen, Persoonlijkheidstest en het toevoegen van foto's. Mocht je alle functies van Parship willen gebruiken dan is een abonnement vereist. De kosten van de lidmaatschappen vindt je hieronder:

Dit zijn de abonnementskosten:

6 maanden lidmaatschap
€44,90 p/m
12 maanden lidmaatschap
€39,90 p/m
24 maanden lidmaatschap
€24,90 p/m

Hoe kan ik het lidmaatschap van Parship verwijderen

Hoe kan ik het lidmaatschap van PARSHIP opzeggen?

Het is belangrijk om te weten dat onderscheid wordt gemaakt tussen het premium lidmaatschap en niet betalende leden. Daarvoor is het mogelijk om het lidmaatschap op de volgende manier stop te zetten:

GRATIS lidmaatschap opzeggen
 • Stap 1 – Log in en ga naar Mijn Parship (rechts boven in uw scherm)
 • Stap 2 – Ga naar Gegevens en Instellingen (drop down menu, 3de optie)
 • Stap 3 – Ga naar Profielstatus. Klik dan op de link om je profiel te verwijderen.
 • Stap 4 – Vervolgens vul je je persoonlijke wachtwoord in om te bevestigen dat je je profiel verwijderd.
PREMIUM Lidmaatschap opzetten

Vul het contact formulier in op de website Stuur vervolgens een email naar: beeindiging@parship.nl Optioneel een fax te sturen naar: +49 (0) 404 600 261 64 Brief te sturen naar: PARSHIP GmbH – Klantenservice Nederland Speersort 10 D-20095 Hamburg

Let op: Er komen belangrijke gegevens bij kijken voor het beëindigen van een lidmaatschap: volledige naam, adres, woonplaats, leeftijd, e-mail adres. Bij PARSHIP ontvang je altijd een bevestiging van de opzegging. Als je deze niet hebt ontvangen raden wij jou aan om contact op te nemen met de klantenservice.

Klantenbeoordelingen Parship

Plaats een beoordeling bij Parship

Parship
Service
6.00
Prijs
6.00
Leden
6.00
Functionaliteiten
6.00
Expert:
9.1/10

Deel jouw ervaring over Parship

Win een cadeaubon t.w.v. €100,-

Geslacht:
5
5
5
5
 • Geen reviews aanwezig, wees de eerste!
Parship scoort een : 9.1
Klantenbeoordeling: