Hoe herken je een nep datingprofiel?

10 oktober 2018 | 0 reacties

Hoe herken je een nep datingprofiel?

Neppe datingprofielen herkennen. Hoe doe je dit precies? Veel mensen vragen zich af of ze daadwerkelijk wel met de persoon praten waarvan ze denken dat ze mee praten. Uit onderzoek is gebleken dat veel singles zich hier aan ergeren. Daardoor wordt het online daten ook een stuk minder interessant voor sommige. Op een gegeven moment vind je elkaar echt leuk, denkt een goede klik te hebben en vervolgens blijkt dit niet zo te zijn. Erg frustrerend natuurlijk, daarom geven wij handige tips om nep profielen te kunnen herkennen. De datingsites die vergeleken worden op diverse sites, staan altijd goed en positief aangeschreven.

Waarom worden fictieve profielen gemaakt?

Er zijn tientallen redenen waarom fictieve profielen worden aangemaakt. Er zijn echter 2 grote redenen waarom dit gebeurd. De belangrijkste om te onthouden is dat ze jou graag naar hun website willen toe lokken. Zo kun je dus in contact komen met mensen die zich voor doen als een ander persoon. Dit is natuurlijk niet waarop je zit te wachten als je een date wil scoren! Dit leidt ook tot het willen van je geld. Zo kun je dus betalen voor een dienst, wat er eigenlijk helemaal niet is. Forums staan er vol van, vandaar dat wij hieronder een aantal tips op een rij hebben gezet om nep profielen te herkennen.

Tips om neppe profielen te herkennen

  • Nep profielen hebben een hele korte beschrijving, in tegenstelling tot echte profielen. Die personen willen het zo uitgebreid mogelijk maken om zich zelf proper voor te stellen.
  • Geen foto beschikbaar. Dit is een standaard punt om naar te kijken. Geen foto houdt vaak in dat het een nep profiel is.
  • Er wordt snel gevraagd naar je financiën.
  • Bel contact wordt geweigerd
  • Geen keurmerk op de website, dit is wel een heel belangrijk aspect. Een keurmerk geeft aan dat de beheerders er alles aan doen, jouw veiligheid en privacy te waarborgen.
  • Ga op je gevoel af, voelt het niet goed aan? Ga dan niet verder!
  • Spelfouten, zeer veel voorkomende fout waarbij je snel door de mand valt
  • Grote beloftes die uiteindelijk uitlopen tot niets.

Kortom, datingsites zijn opgericht om mensen bij elkaar te brengen met dezelfde interesses. Mensen die graag een nieuwe partner willen leren kennen. De kans dat je een nep profiel tegen komt is reëel, maar is niet groot. Door bovenstaande tips goed te bestuderen, kan je hier rekening mee houden en kan je de nep profielen voor zijn. Tenslotte is dating gebaseerd op communicatie tussen twee mensen die het goed met elkaar kunnen vinden!

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.