Over Elitedating

Laatste update : 14 april 2022 door Datingsite.be

Hoog opgeleide singles die serieus op zoek zijn naar een relatie, melden zich massaal aan bij EliteDating. Profielen worden niet alleen gecontroleerd op echtheid, maar vooral ook op oprechtheid en leden die lang inactief zijn worden verwijderd. Kwaliteit gaat bij EliteDating voor kwantiteit en dat betekent dat er alles aan gedaan wordt om voor jou een perfecte match te vinden. Dit gebeurt door middel van wetenschappelijke matchmaking. Je hoeft dus niet zelf op zoek te gaan en hoef je eigenlijk alleen maar bezig houden met het leren kennen van potentiële nieuwe partners.


Inhoudsopgave

EliteDating is voor hoger opgeleiden

Maar liefst 70 procent van de leden heeft een universitaire opleiding en 90 procent van de leden is  30-plus. De leden zijn serieus op zoek naar een serieuze, vaste relatie. Zij zijn carrière gericht en zoeken vaak een partner met ambitie. Deze datingsite kijkt naar jouw levensstijl, je voorkeuren en past vervolgens een wetenschappelijke methode toe om matches te vinden. Cruciale punten wanneer je iemand wilt vinden, met wie jij langdurig geluk in een relatie kan beleven. Om het niet allemaal van het lot te laten afhangen, zoals toch vaak het geval is op datingsites, gebruikt EliteDating de belangrijkste en bekendste concepten binnen de moderne persoonlijkheidspsychologie.

Big Five Model matchmaking algoritme

Je dient een uitgebreide vragenlijst in te vullen en deze wordt gebruikt om de 5 facetten van jouw persoonlijkheid te analyseren en een persoonlijkheidsprofiel te creëren. Daarnaast kan je natuurlijk ook jouw persoonlijke voorkeuren aangeven. Denk dan onder meer aan leeftijd, de afstand of uiterlijke kenmerken zoals lengte. Vervolgens krijg je dagelijks matches voorgesteld die het beste bij jou passen. Je kan de uitslag van de test bekijken en je voorkeuren kan je ten allen tijden wijzigen.

Meteen bij je registratie, na het invoeren van je gegevens, maak je de persoonlijkheidstest. Die begint vrij simpel, met standaardvragen zoals je geboortedatum, je geslacht en hoe belangrijk je de leeftijd van je partner vindt. Er komen allerhande vragen door elkaar langs. Je kiest plaatjes, geeft aan waar je wel of niet in gelooft, wat je wel of niet belangrijk vindt, en zo gaat de lijst wel eventjes door. De vragenlijst is niet vervelend om te maken, maar het neemt wel eventjes tijd in beslag.

Je verwachtingen, waar je open voor staat, hoe jij in elkaar steekt en wat je hoopt te vinden voor een persoon, het komt allemaal aan bod. De persoonlijkheidstest wordt vervolgens gebruikt om partnervoorstellen te doen.

In je profiel vind je het tabje “persoonlijkheid”. Hier kan je de uitkomst van je persoonlijkheidstest terugvinden. Je krijgt hier een mooi overzicht van je vijf persoonlijkheidskenmerken. Je ziet in een grafiek hoe jij bent ten opzichte van de rest van de bevolking. Er wordt gekeken naar:

 • Openheid: Hoe sterk afhankelijk ben je van principes en veronderstellingen die leidend zijn voor jouw denken en doen? Sta jij open voor nieuwe ideetjes, hoe benader jij problemen?
 • Zorgvuldigheid: Hoe pak jij jouw dagelijkse routine aan? Heb jij een concreet plan, of zie je wel wat er op je af komt?
 • Extraversie: Heb je veel behoefte aan sociale contacten? Ben je graag in een grote groep mensen, of zit je liever een avond alleen thuis?
 • Meegaandheid: Hoe is jouw interactie met anderen? Hoe ga je om met de gevoelens en denkwijze van je medemensen?
 • Neuroticisme: In welke mate heb jij je gevoelens onder controle en in welke mate controleren jouw gevoelens je?

Je krijgt bij de partnervoorstellen ook een matchingscore te zien. Dit vertelt je in hoeverre jullie een goede match zijn.

Waarom online daten bij EliteDating?

De wetenschappelijke methode die gebruikt wordt, is de beste reden om lid te worden van EliteDating. Je hoeft niet maar random gesprekken te voeren en te hopen dat je de juiste persoon tegen komt, maar er je krijgt partnervoorstellen met personen die daadwerkelijk geschikt zijn en bij jou passen. Bij jouw persoonlijkheid passen. De persoonlijkheidstest is gemaakt in samenwerking met psychologen en relatiedeskundigen en is gebaseerd op het psychologische Five Factor Model, ontwikkeld volgens het psychologische model van McCrae en Costa (1992).

Een ander punt is toch wel dat je hier te maken hebt met voornamelijk hoog opgeleide singles. Dit betekent dat je op ongeveer hetzelfde intelligentieniveau zit, dat jullie waarschijnlijk allebei ambitieus zijn en dat je over serieuze en niet-serieuze onderwerpen kan praten. Vaak staan mensen met een hogere opleiding op een andere manier in het leven dan mensen met een lagere opleiding. Het is belangrijk dat je hetzelfde soort doelen belangrijk vindt, denk dan bijvoorbeeld aan je carrière, maar ook dat je gelijkwaardige normen en waarden hebt.

Je weet ook zeker dat de leden serieus zijn in hun zoektocht, want om te kunnen communiceren dien je een Premium lidmaatschap te hebben. Dat betekent dat iedereen betaalt om een partner te kunnen zoeken en hiermee worden heel veel fakers, oplichters en nepprofielen geweerd.

Gratis aanmelden bij EliteDating

Je kan je gratis aanmelden bij EliteDating en ook gratis de persoonlijkheidstest doen en inzien. Dat is allemaal gratis en je kan op die manier dus goed beoordelen of je denkt dat deze wetenschappelijke methode voor jou kan werken. Je kan je profiel ook gratis verder invullen en een beetje rondkijken naar bijvoorbeeld je partnervoorstellen of Kismet. Je kan de foto’s van andere leden niet zien. Die zijn wazig gemaakt. Ook die kan je alleen zien met een betaald lidmaatschap. Op deze manier probeert EliteDating, met succes, fakers en oplichters te weren. Niet-leden kunnen niet zien wie de leden van deze datingsite zijn.

De abonnementen van EliteDating

Er zijn diverse abonnementen van EliteDating te krijgen voor verschillende periodes. Hoe langer je een abonnement neemt, des te goedkoper is het abonnement per maand, en des te meer functies je ook kan gebruiken. Deze datingsite werkt alleen met abonnementen en niet met credits. Je weet dus precies waar je voor betaalt en kan niet voor onverwachte kosten komen te staan.

Basic: Een Premium Basic abonnement neem je voor 3 maanden en je kan dan onbeperkt communiceren met andere premium leden en je kan jouw gedetailleerde persoonlijkheidsprofiel bekijken.

Classic: Dit is een abonnement voor de duur van 12 maanden en je kan dan onbeperkt communiceren, jouw gedetailleerde persoonlijkheidsprofiel bekijken, alle foto’s van andere leden bekijken, je kan zien wie jouw profiel bezocht heeft en je krijgt een leesbevestiging voor verstuurde berichten.

Comfort: Het Comfort abonnement duurt 6 maanden en je kan in die periode onbeperkt communiceren, jouw gedetailleerd persoonlijkheidsprofiel bekijken, foto’s van andere leden bekijken, zien wie jouw profiel bezocht heeft en je krijgt een leesbevestiging voor berichten.

Je hebt als premium lid toegang tot alle functies van de app en je krijgt ook nog eens meer partnervoorstellen met de Kismet-functie.

De verschillende onderdelen van EliteDating

EliteDating is zeker geen standaard datingsite en je hebt dan bijvoorbeeld ook geen zoekfunctie. Niets is random of toeval. Er zijn voldoende manieren die er aan bijdragen dat jij echt een partner vindt die bij jou past, gebaseerd op meer dan een foto en een profieltekstje.

Partnervoorstellen

Partnervoorstellen zijn andere leden met wie je goed zou kunnen matchen. Samengesteld aan de hand van de persoonlijkheidstesten die jullie allebei hebben ingevuld. Wanneer je op de tab Partnervoorstellen klikt dan kan je aan de linkerkant van je scherm nog enkele voorkeuren aanpassen. Denk dan aan leeftijd, afstand, kinderwens, etniciteit en religie. Ook kan je filteren op nieuwe leden, leden met een profielfoto en je kan je favorieten bekijken.

Je ziet vervolgens de profielfoto, de locatie en het beroep, de naam en de leeftijd en je kan meteen een berichtje, een ijsbreker of een smile sturen. In de profielfoto in het overzicht zie je jullie matchingscore en je kan dit profiel meteen aan je favorieten toevoegen. Klik op de foto en je krijgt de rest van het profiel te zien. Hoe hoger jullie matchingscore, hoe groter de kans dat jij hier de nieuwe liefde van je leven voor je ziet.

Kismet

Kismet betekent letterlijk geluk, lot of bestemming. Naast je partnervoorstellen kan je ook bij Kismet kijken om andere leden te leren kennen. Het is eigenlijk een soort van matchingspel. Je krijgt een profiel in het kort te zien. De profielfoto, wat andere informatie, stukjes tekst en dan kan je er voor kiezen om dit profiel leuk te vinden of om het te verwijderen. Je kan pas verder met Kismet als je een keuze hebt gemaakt.

Deze leden komen niet in je partnervoorstellen omdat ze niet helemaal overeenkomen met jouw voorkeuren, maar hun persoonlijkheidsprofielen passen juist wel weer heel goed bij jou. Op deze manier laat je ze niet helemaal links liggen, maar kan je toch een kijkje nemen of jouw voorkeuren misschien niet helemaal correct waren, en je tussen deze leden jouw nieuwe liefde kan vinden. Het is ook gewoon een leuk spel om te spelen. Profielen bekijken is een vorm van voyeurisme. Het gaat hier wel meer om de eerste indruk dan bij de partnervoorstellen.

IJsbreker

Niet iedereen is even handig met het beginnen van een gesprek en je wilt natuurlijk wel opvallen zodat je ook een reactie krijgt. Daarvoor is er de ijsbreker. Dit is een kant-en-klare lijst met vragen die speciaal gemaakt zijn om het gesprek te beginnen met een goede indruk. Enkele voorbeelden van ijsbrekers:

 • Als je een klas iets zou kunnen leren, wat zou dit dan zijn?
 • Van wat voor een vakanties houd jij?
 • Koken volgens recept of kijken waar het eindigt?
 • Wat is de meest indrukwekkende documentaire die je hebt gezien?
 • Ga je graag uit of blijf jij liever thuis?

Zoals je ziet zijn het allemaal open vragen die een reactie triggeren en waar ook iedereen wel een antwoord op heeft. Daarnaast zijn het ook vragen die passen bij hoger opgeleide singles. Het is in ieder geval beter om een ijsbreker te sturen, dan alleen maar een ‘hallo’ en ze zullen er zeker voor zorgen dat je opvalt tussen alle andere berichtjes.

Klantenservice

EliteDating heeft een professionele klantenservice die goed te bereiken is via het contact formulier of per post. Van maandag tot en met vrijdag van 09.00 in de ochtend tot 18.00 in de avond is de klantenservice bereikbaar. Ze proberen zo snel mogelijk te reageren en nemen alle berichten serieus in behandeling. Er zijn enkele stappen die je dient te volgen om zo goed mogelijk geholpen te kunnen worden.

 • Vermeld het e-mailadres gekoppeld aan je account en je gebruikers-ID oftewel jouw persoonlijke veiligheidscode. Je vindt deze bij je persoonlijke gegevens.
 • Kies een onderwerp zodat je vraag op de juiste plek binnen de klantenservice terecht komt.
 • Geef zoveel mogelijk informatie door. Hoe meer informatie, des te sneller kan er actie ondernomen worden.
 • Stuur bij technische problemen een screenshot mee van de pagina waar je problemen ondervindt.
 • Je ontvangt na het versturen een bevestiging van ontvangst en je krijgt dan ook een referentienummer.

Veiligheid & Betrouwbaarheid

Dat EliteDating een betrouwbare datingsite is, dat is wel duidelijk. Er wordt alles aan gedaan om er voor te zorgen dat onwelwillende lieden geweerd worden. Profielen, foto’s en teksten, worden gecontroleerd en de klantenservice werkt snel, professioneel en vriendelijk. Alleen betalende leden kunnen de foto’s van andere leden zien en zonder abonnement kan je niet communiceren. Dit draagt allemaal bij aan de veiligheid van de datingsite. Maar er is meer.

Raadgever en Zekerheid

Veilig online daten is niet alleen afhankelijk van de datingsite waar je op zit, maar ook van jouw eigen gedrag. Raadgever is het bloggedeelte van EliteDating en hier vind je allerhande thema’s met diverse artikelen. Er zijn 7 thema’s waarover jij meer informatie kan krijgen.

 • Singleleven
 • Relatie
 • Familie
 • Psychologie
 • Seksualiteit
 • Succesplan
 • Succesverhalen

Deze onderwerpen zorgen er voor dat je succes hebt met online daten, dat je meer inzicht in jezelf krijgt en je kan raad en advies vinden over onderwerpen die op jou van toepassing zijn. In het artikel Zekerheid krijg je meer uitleg over veilig online daten. Hier krijg je 6 belangrijke tips die er voor zorgen dat jij eventuele fakers en oplichters kan filteren.

 • Onrealistische gegevens
 • Ga zorgvuldig om met persoonlijke informatie
 • Ga niet in op financiële verzoeken
 • Neem geen overhaaste beslissingen
 • Veiligheid bij de eerste ontmoeting
 • Houd ons op de hoogte

Er is een speciaal e-mailadres om verdachte profielen te melden en EliteDating roept leden ook actief op om melding te maken.

Samenvatting en Eindconclusie

Zeker voor hoger opgeleiden, maar ook voor mensen met een lagere opleiding die een bepaald niveau bezitten, of dit nu geldt op het gebied van werk of levensstijl, is EliteDating een zeer geschikte datingsite op om zoek te gaan naar een nieuwe levenspartner. Er zitten hier heel weinig leden die op zoek zijn naar casual dating. EliteDating werkt met een wetenschappelijk onderbouwde methode en dat geeft gemiddeld meer kans op een langdurige goede en gelukkige relatie. Veel contacten leggen is leuk, maar als de ware er niet tussen zit, dan kost het vooral een hoop tijd en energie en vaak ook nog een aardige duit.

Voordelen

Op deze datingsite zitten mensen van niveau, en welke invulling jij daar aan geeft, dat staat open. Hierdoor krijg je de kans om gelijkgestemden te leren kennen die toch ook iets aan jou toe kunnen voegen. Iets wat erg belangrijk is voor het vinden van een stabiele, serieuze relatie. Ook werkt deze datingsite met abonnementen en niet met credits. Hierdoor weet je altijd waar je aan toe bent en kom je niet opeens voor verrassingen te staan. Ook kan je van alle functies gebruik maken. Je hoeft dus niet meerdere abonnementen of een abonnement en credits te nemen om de datingsite volledig te gebruiken. Hierdoor zijn je uitgaves overzichtelijk en duidelijk. Alleen premium leden kunnen foto’s zien en communiceren. Ook dit draagt bij aan de betrouwbaarheid en serieusheid van EliteDating.

Nadelen

Het is jammer dat je totaal geen mogelijkheid hebt om zonder abonnement alle functionaliteiten van de datingsite uit te proberen. Misschien bevalt het je helemaal niet en dan zit je met een abonnement te kijken. Zeker wanneer je meteen voor een langlopend abonnement gaat. Een ander nadeel aan abonnementen is dat je misschien heel snel iemand vindt, en dan wel nog aan een abonnement vastzit, terwijl je deze niet meer nodig hebt. Het zou mooi zijn als er een uitprobeermogelijkheid zou komen, of een kortdurend abonnement.

Eindconclusie

EliteDating is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een vaste relatie, met iemand die serieus in het leven staat, ambitieus is en diepgang zoekt. De abonnementen zijn aan de prijzige kant, maar dit zorgt er juist voor dat mensen die niet serieus zijn, geweerd worden. De veiligheid en betrouwbaarheid van deze datingsite scoort hoog. Daarnaast biedt EliteDating allerhande extra’s die je op andere datingsites niet vindt. Denk dan onder meer aan de contactgarantie, waarbij je, tegen bepaalde voorwaarden, een verlenging van je abonnement gratis krijgt, mocht je geen contacten leggen, maar ook aan de wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest en de daaruit voortkomende partnervoorstellen. EliteDating heeft ook een uitstekende klantenservice en een informatieve blog. Het zal moeilijk zijn om hier niet te slagen in jouw zoektocht naar een nieuwe liefde.

Klantenbeoordelingen Elitedating

Plaats een beoordeling bij Elitedating

elitedating logo
Service
6.00
Prijs
6.00
Leden
6.00
Functionaliteiten
6.00
Expert:
8.6/10

Deel jouw ervaring over Elitedating

Win een cadeaubon t.w.v. €100,-

Geslacht:
5
5
5
5
 • Geen reviews aanwezig, wees de eerste!
Elitedating scoort een : 8.6
Klantenbeoordeling: