Over 50liefde

Laatste update : 14 april 2022 door Datingsite.be

Voor 50-plussers op zoek naar liefde of een date, is er 50Liefde. Deze datingsite is voor serieuze manen en vrouwen van 50 jaar en ouder. Je vindt er ook leden van jonger dan 50, die op zoek zijn naar een oudere partner. Maar liefst 1 op de 3 leden vindt op 50Liefde ook daadwerkelijk een nieuwe liefde. Deze datingsite is onder meer bekend van populaire media zoals Vrouw en De Telegraaf. De grote populariteit is te danken aan de balans tussen het aantal mannelijke en vrouwelijke leden. Op 50Liefde zijn meer vrouwen lid, dan mannen.

Inhoudsopgave

50Liefde is een serieuze datingsite

De leden van 50Liefde zijn allemaal serieus op zoek naar een nieuwe liefde. Dit kan vele vormen aan nemen. Denk dan aan een nieuwe levenspartner, maar bijvoorbeeld ook een lat-relatie of een speciale vriendschap. Senioren gaan steeds  vaker online op zoek naar een nieuwe liefde. Het is makkelijk, er is een groter zoekgebied en het is handig dat je op een veilige manier nieuwe contacten kan leggen.

Waarom online daten bij 50Liefde?

De meeste 50-plussers zijn op zoek naar iemand rondom hun eigen leeftijd. Vaak is er ook een veel specifieker doel. Jongeren zijn veelal op zoek naar casual dating. Ze zijn niet heel serieus en zien het meer als tijdverdrijf dan iets anders. Dat wil overigens niet zeggen dat er geen senioren zijn die zoeken naar meer casual dating. En ook daar is ruimte voor bij 50Liefde, het overgrote deel is echter op zoek naar een serieus contact.

Daarnaast zijn er natuurlijk meer redenen, buiten een specifieke leeftijd, om je aan te melden op 50Liefde.

Uitgebreide zoekfunctie

50Liefde heeft een hele uitgebreide zoekfunctie, maar die kan je jammer genoeg alleen als Premium lid gebruiken. Als gratis lid kan je echter ook zoeken. Je kan zoeken op naam van het lid, het land waar hij of zij woont, je kan een leeftijdscategorie aangeven, in een specifieke provincie zoeken, en je kan aangeven of je wilt dat die leden nu online zijn en of die profielen een foto dienen te hebben.

Profiel invullen

Je kan je profiel heel uitgebreid invullen. Hoe meer informatie jij invoert, des te groter is de kans dat je jouw perfecte match vindt. Niet alleen krijg je betere partnervoorstellen, maar wanneer een ander lid jouw profiel bekijkt en dan overeenkomsten ziet, of iets wat ze interessant vinden, dan is de kans ook groter dat ze op jouw profiel reageren. Een leeg profiel trekt veel minder aandacht. Mysterieus is leuk en interessant, maar tot op een bepaalde hoogte. Maak hier dus gebruik van.

Berichtjes versturen

Een iets minder punt bij 50Liefde is toch wel dat je Premium lid moet zijn om berichten te kunnen versturen, maar ook om berichten te kunnen openen en lezen. Daar zit met een Premium lidmaatschap dan wel ook meteen geen limiet meer aan. Dan nog, kan je als gratis lid dus niet communiceren en dus heb je er vrij weinig aan. Het gratis lidmaatschap is wel goed om rond te kijken of de andere leden jouw bevallen. En er is ook een goede reden voor het alleen betaald kunnen communiceren. Je weet dan namelijk zeker dat de ander ook serieus is in zijn of haar zoektocht. Fakers zullen niet snel betalen om iemand voor de gek te kunnen houden. Dat maakt 50Liefde dus meer betrouwbaar.

Partnervoorstellen

Alle gegevens die jij in jouw profiel invult, worden gebruikt bij het samenstellen van jouw partnervoorstellen. Denk dan aan belangrijke overeenkomsten zoals bijvoorbeeld religie, maar ook aan tegenstrijdigheden, waardoor je weer iets aan elkaar toe te voegen hebt. Ook wordt er gekeken naar locatie en leeftijd en nog enkele andere punten. Op die manier krijg jij partnervoorstellen met leden die ook echt bij jou zouden kunnen passen. Kijk vooral eens bij de succesverhalen om te zien hoeveel leden hier al baat bij hebben gehad.

Matchgame

Als Premium lid kan je ook het matchgame spelen. Je krijgt dan een profiel te zien en je kan klikken of je diegene leuk vindt of niet. Wanneer jullie elkaar allebei leuk vinden, dan heb je een match. Deze functie is niet te gebruiken voor gratis leden.

Gratis aanmelden bij 50Liefde.be

Je kan je helemaal gratis aanmelden bij 50Liefde en dat is binnen enkele klikken gebeurt. Je geeft aan of je een man of een vrouw bent, je vult een naam in (dit kan je eigen naam zijn, maar ook een verzonnen nickname), je vult je e-mailadres en een wachtwoord in en klikt op de knop. Je komt meteen in een scherm terecht om je profiel verder in te vullen. Dat is belangrijk, want jouw profiel is de eerste indruk die andere senioren van jou krijgen en met een goed ingevuld profiel, krijg je ook veel meer matches.

Je vult je persoonsgegevens in, zoals je geboortedatum, het land waar je woont, de provincie en je opleidingsniveau. Je kan ook aangeven of je kinderen hebt en je hebt vrij tekstvelden waar je wat meer over jezelf kan vertellen, aan kan geven naar wie jij op zoek bent, en je kan nog wat standaard gegevens over jezelf invullen. Denk dan aan zaken zoals of je huisdieren hebt, welke religie jij aanhangt, je sterrenbeeld en meer van dit soort onderwerpen.

In het volgende scherm kan je een profielfoto plaatsen en nog wat andere informatie toevoegen. Beoefen je een sport? Welke culturele genres vind je interessant? Wat voor een muziek luister je graag? Heb je nog andere hobby’s? Op die manier heb je binnen no-time een volledig ingevuld profiel en kan het matchen ook beginnen.

De abonnementen van 50Liefde

Wanneer je een abonnement  van 50Liefde neemt, dan kan je in ieder geval communiceren met andere leden. Het maakt dan niet uit welk abonnement je neemt. Het is wel zo dat hoe langer jij een abonnement neemt, des te goedkoper is het per maand, en hoe meer functies je ook kan gebruiken.

Premium Lite: Met een Premium Lite abonnement kan je deze datingsite een maandje uitproberen. Je kan dan onbeperkt berichten uitwisselen. Dat betekent dat je ze kan versturen, openen, lezen en beantwoorden. En je kan alle foto’s bekijken.

Premium Comfort: Dit abonnement is voor de duur van 6 maanden. Je kan gedurende die 6 maanden onbeperkt berichten uitwisselen, alle foto’s bekijken, je krijgt 100% contactgarantie en je krijgt een leesbevestiging bij verstuurde berichten.

Premium Classic: Het Premium Classic abonnement is voor de duur van 3 maanden en je kan dan onbeperkt communiceren, je kan alle foto’s bekijken en je hebt 80% contactgarantie.

Alle voordelen van een Premium lidmaatschap op een rijtje

 • Chatten
 • Bezoekers van je profiel zien
 • Gratis professioneel consult
 • Onbeperkt het matchgame spelen
 • Andere leden blokkeren
 • Je krijgt voorrang bij de helpdesk
 • Je kan onzichtbaar rondkijken, andere leden zien dan niet dat jij hun profiel bezocht hebt
 • Je kan zien of een ander lid een premium lid is of niet
 • Je komt hoger in de zoekresultaten te staan waardoor je meer opvalt en eerder contact legt

 

50Liefde heeft ook geregeld speciale acties met hoge kortingen of voor een proefperiode. Op die manier kan je toch alles uitproberen, zonder dat je meteen aan een lang abonnement vast zit.

De verschillende onderdelen van 50Liefde

Deze datingsite heeft diverse manieren om jou kennis te laten maken met andere leden. Je loopt elkaar immers niet zomaar tegen het virtuele lijf. Daar dien je wel iets voor te doen. 50Liefde heeft diverse onderdelen die dat niet alleen leuk, maar ook heel erg makkelijk maken.

Profielen

De profielen zijn de beste eerste indruk die je van de andere leden krijgt. Je hebt als het ware een catalogus vol beschikbare mannen en vrouwen voor je. Maar dat zijn er dan nogal wat op 50Liefde en om die allemaal door te moeten spitten, daar heb je ook niet veel aan. Daarom kun je onder het kopje Profielen verschillende manieren vinden om door de profielen te bladeren.

 • Nu online: je krijgt profielen te zien die nu online zijn.
 • Uw nieuwe bezoekers: als Premium lid kan je hier zien welke andere leden op jouw profiel gekeken hebben.
 • Laatst bekeken: hier kan je, als Premium lid, zien welke profielen jij als laatste hebt bekeken.
 • Nieuwste leden: Premium leden kunnen hier zien wie hun profiel bezocht heeft.
 • Mijn favorieten: Hier zie je de leden die je aan jouw lijst van favorieten hebt toegevoegd.
 • Mijn matches: Hier zie je de leden met wie jij een match hebt.
 • Partnervoorstellen: Naar aanleiding van je profiel wordt er gezocht naar potentiële partners. Hier zie je de voorstellen van 50Liefde met eventueel goede matches voor jou.

Partner zoeken

Onder het kopje ‘Partner zoeken’ kan je jouw voorkeuren aangeven voor een partner. Je krijgt dan de profielen van de leden die voldoen aan jouw criteria te zien. Denk dan onder meer aan de locatie, leeftijdscategorie en of profielen een foto hebben of niet. Met een abonnement kan je nog meer zoekcriteria opgeven.

De geselecteerde profielen kan je vervolgens op twee manieren bekijken. In een ‘overzicht’, waarbij je de profielfoto, de leeftijd en de naam kan zien. Je kan vervolgens verder klikken naar het profiel. Je kan er ook voor kiezen om de profielen in een ‘lijst’ te bekijken. Je krijgt dan meer informatie te zien, zoals bijvoorbeeld de locatie en profieltekst, en de profielen staan onder elkaar. Je kan ook meteen acties ondernemen. Denk dan aan het versturen van een smile of een bericht, of een lid favoriet maken.

Matchgame

Aan de rechterzijde van je scherm vind je de Matchgame. Je ziet de profielfoto en de naam van een ander lid en je kan dan op een kruisje klikken om die persoon af te wijzen of op een vinkje om die persoon leuk te vinden. Daartussen staat een info-symbooltje dat je naar het profiel van dit lid brengt, zodat je meer te weten kan komen voor je een keuze maakt. Wanneer jullie allebei het vinkje  aanklikken dan is er een match. Op die manier weet je al dat de ander jou ook leuk vindt en is het leggen van contact veel makkelijker.

Blog

Niet iedereen is gewoon met online dating of datingwebsites. Net zoals je als kind leerde om met andere mensen om te gaan, en wat je in bepaalde situaties kan verwachten, zijn er voor het online daten ook manieren van omgaan, bepaalde dingen die je wel en niet doet, verwachtingen die wel of niet gegrond zijn. Met andere woorden: internet daten is nieuw, en zeker voor 50-plussers. Daarom heeft 50Liefde een blog. Hier kan je alle informatie omtrent online dating terug vinden. Artikelen die je vertellen waar je op moet letten, wat je kan verwachten en hoe je met elkaar om kan gaan.

Succesverhalen

Of het nu best een grote stap voor je is om online te gaan daten of omdat je nog twijfelt of je op deze manier wel een date kan vinden, de succesverhalen kunnen je een idee geven van wat er allemaal kan gebeuren. Hierdoor ben je misschien minder nerveus of juist meer gemotiveerd om het online daten eens te proberen. Het geeft je een goede indruk van hoe andere leden de nieuwe liefde van hun leven op 50Liefde hebben leren kennen.

Veiligheid & Betrouwbaarheid

Een van de redenen voor de populariteit van 50Liefde onder senioren is toch wel de veiligheid en betrouwbaarheid van deze datingsite. Om te beginnen worden alle profielen en foto’s handmatig gecontroleerd. Dit verlaagt de kans op nepprofielen en fakers. Maar het is niet waterdicht. Dit is dan ook een van de redenen dat alleen betalende leden vrij kunnen communiceren. Je weet zeker dat dit serieuze leden zijn, en wanneer er een probleem is, dan is er, dankzij de betaling, bekend bij 50Liefde met wie je te maken hebt. Er kan dus ook meteen actie ondernomen worden.

Je kan namelijk heel makkelijk een klacht indienen over een ander lid. Mocht jij onjuist bejegend worden of een vervelende ervaring met iemand hebben. Dit lid wordt dan onderzocht en wanneer nodig, verwijderd, geblokkeerd of het profiel wordt aangepast. Allemaal om misleiding, schade, of andere hinder te voorkomen.

Er worden ook tips gegeven voor veilig online daten. Je vindt dit onderaan de website op iedere pagina. Je kan dan altijd even controleren of je alles wel op een veilige manier aanpakt. Mocht je toch nog ergens tegenaan lopen, dan kan je heel makkelijk contact opnemen met de professionele klantenservice, waar je snel en vriendelijk wordt geholpen.

Samenvatting en Eindconclusie

Voor iedereen van 40 jaar en ouder, die op zoek is naar een date, vriendschap of een relatie, is 50Liefde een uitstekende online plek om je aan te melden. Iets wat overigens gratis kan. Je kan dus altijd eerst even rondkijken of het jou wel allemaal bevalt. Steeds meer mensen gaan online op zoek naar nieuwe contacten, zeker in deze onzekere tijden met de pandemie, is het voor veel mensen een veilige manier om toch nog iemand te leren kennen.

Voordelen

Het fijnste aan 50Liefde is toch wel dat je er mannen en vrouwen uit jouw eigen leeftijdscategorie vindt. Je staat meestal anders in het leven dan jongeren en het is dan fijn om mensen te communiceren die ook serieuzer in het leven staan, en op zoek zijn naar nieuwe contacten. Daarnaast is de klantvriendelijkheid erg belangrijk. Alles is opgezet voor senioren en alles is dan ook overzichtelijk en duidelijk. De klantenservice is ook gericht op ouderen.

Ook dat er abonnementen te krijgen zijn, in plaats van credits, is een groot voordeel. Je kan onbeperkt communiceren met andere leden en je weet precies wat je uitgeeft iedere maand. Er zijn ook geen verborgen kosten en je kan als Premium lid overal gebruik van maken.

Nadelen

Het grootste nadeel is toch wel dat je alleen als betalend lid kan communiceren en je zit dan ook meteen vast aan een abonnement. Het nadeel hier van is vooral dat je misschien snel iemand vindt met wie het klikt en dan zit je nog een tijdje aan een abonnement vast. Aan de andere kant heb je wel ook uitgebreid de tijd om iemand te leren kennen.

Wanneer je als premium lid een bericht stuurt naar een gratis lid, dan kan dit gratis lid jouw bericht niet openen en lezen. Het heeft dus eigenlijk alleen maar zin om met andere Premiumleden te communiceren. Je weet dan in ieder geval wel ook dat diegene serieus is.

Eindconclusie

Wanneer je als 50-plusser op zoek wilt naar een date, vriendschap of relatie, dan is 50Liefde de moeite van het uitproberen waard. Bij abonnementen van een langere periode krijg je een contactgarantie en de kans is dus heel erg groot dat je ook een match vindt. De manier van zoeken is uitgebreid en overzichtelijk en de extra functies, zoals het matchspel en de partnervoorstellen, helpen jou om nog sneller nieuwe contacten te maken.

Ook de tips en artikelen in de blog helpen er bij om op een veilige, betrouwbare, maar ook vertrouwelijke manier, nieuwe contacten te leggen en misschien wel de nieuwe liefde van jouw leven te vinden. Meld je gratis aan en kijk even rond voor je kiest voor een abonnement. Je weet dan in ieder geval zeker dat er mannen of vrouwen aanwezig zijn van wie jij wel meer wilt weten en je kan makkelijk zien of zij ook betalend lid zijn, waardoor je ook meteen weet dat ze serieus op zoek zijn.

Voordelen

 • 1 op de 3 vindt hier liefde!
 • Handmatig gecontroleerde profielen
 • Speciaal voor 50plussers

Nadelen

 • Betalen voor extra mogelijkheden

50liefde kosten

Dit zijn de abonnementskosten:

3 maanden premium lidmaatschap
€ 24,99 p/m
6 maanden premium lidmaatschap
€ 19,99 p/m
12 maanden premium lidmaatschap
€ 14,99 p/m

Klantenbeoordelingen 50liefde

Plaats een beoordeling bij 50liefde

50liefde logo
Service
6.00
Prijs
6.00
Leden
6.00
Functionaliteiten
6.00
Expert:
8.7/10

Deel jouw ervaring over 50liefde

Win een cadeaubon t.w.v. €100,-

Geslacht:
5
5
5
5
 • Geen reviews aanwezig, wees de eerste!
50liefde scoort een : 8.7
Klantenbeoordeling: