Over Relatieplanet

Laatste update : 14 april 2022 door Datingsite.be

Ben jij serieus op zoek naar een date en wil je dat op een betrouwbare manier doen, dan moet je toch echt bij Relatieplanet zijn. In het zeventienjarige bestaan hebben ze al meer dan 20 prijzen gewonnen, waarvan enkele serieuze awards zoals onder meer ‘Hoogste score Privacymeter 2020’ van de  Consumentenbond en de ‘Populairste Datingsite’ en ‘Website van het jaar 2019’. Wil jij serieus, veilig en betrouwbaar online daten? Dan sla jij Relatieplanet niet over. Zeker niet omdat jij je gratis kan aanmelden.


Relatieplanet is een serieuze datingsite

Relatieplanet zelf is heel serieus, maar dit geldt ook voor de leden. Meestal zijn zij ook op zoek naar een serieuze relatie of in ieder geval naar contacten die doelgericht op zoek zijn naar een date. Dit komt mede door het concept Slow Daten, dat door deze datingsite omarmd wordt.

Slow Daten

Omdat de leden van Relatieplanet serieus zijn, nemen ze ook de tijd om elkaar te leren kennen. Slow daten is de tijd nemen om jezelf open te stellen aan de ander. In plaats van head-over-heels te gaan, doe je de moeite om overeenkomsten te ontdekken, elkaars karakter te peilen en zo ook echt de juiste match te vinden. Relatieplanet is er van overtuigd dat op die manier iedereen het geluk in de liefde kan vinden.

Waarom online daten bij Relatieplanet?

Niet alleen is Relatieplanet de meest populaire datingsite, steeds meer mensen gaan online op zoek naar een date. Dit is mede te danken aan de Corona-maatregelen. Waar ontmoet je nou nog nieuwe contacten? Hier zit je om meerdere redenen goed wanneer je op zoek gaat naar een date.

Uitgebreide zoekfunctie

Uitgebreide zoekfunctie

Aan de hand van filters kan je heel makkelijk zoeken op Relatieplanet. Je kan instellen naar welk geslacht je op zoek bent, in welke leeftijdscategorie je zoekt, in welke provincie jij graag iemand hoopt tegen te komen en welk opleidingsniveau dat jij hoopt dat jouw contact heeft. Je kan hier ook aangeven daar geen voorkeur voor te hebben.

Profiel invullen

Profiel invullenDe profielen hebben ook uitgebreide mogelijkheden, wat er voor zorgt dat jij ook makkelijker en sneller door andere gevonden wordt. Het is dus zaak je profiel zo volledig en goed mogelijk in te vullen. Het is vervolgens ook de eerste indruk die jij geeft aan je potentiële nieuwe contacten. Dankzij de uitgebreide profiel mogelijkheden op Relatieplanet, kan jij meteen een goede indruk achterlaten.

Berichtjes sturen

Als Premium lid kan je onbeperkt berichten sturen naar andere leden, zowel premium als basis. Een basis lid kan wel de berichten van een premium lid beantwoorden, maar niet zelf een gesprek starten.

Basis leden kunnen berichten naar elkaar versturen, maar deze berichten zijn vergrendeld met een sleutel. Dat ontgrendelen kan door zowel de verzender als de ontvanger gedaan worden. Na ontgrendelen van het gesprek, kan er onbeperkt berichten naar elkaar verstuurd worden. Als basis lid kan je twee sleutels krijgen.

Meteen na je inschrijving krijg je een sleutel en wanneer je profielfoto is geplaatst, dan krijg je een tweede sleutel. Wanneer je sleutels op zijn, dien je een premium abonnement te nemen, of je wacht af of de ander jouw bericht ontgrendelt, of je probeert met premium leden in contact te komen.

Reactiemeter

Je hebt als basis lid maar een beperkt aantal mogelijkheden om met andere leden in contact te komen en dan is het wel fijn of te weten wat de kans is dat je ook met die ander in contact komt. Daarnaast is het ook fijn om te weten of je een blauwtje gelopen hebt of niet. Dat kan je allemaal aflezen aan de reactiemeter. Dit is een meter die laat zien hoe vaak iemand reageert op binnenkomende berichten. In jouw eigen profiel is deze meter ook te zien. Hoe hoger jouw meter aanslaat, des te vaker zullen andere leden jou een bericht sturen en des te groter is dus de kans dat jij de perfecte match vindt. De meter wordt 1 keer per dag bijgewerkt en gaat uit van jouw beantwoordgedrag van de afgelopen 3 maanden.

Gratis aanmelden bij Relatieplanet

Aanmelden bij Relatieplanet is helemaal gratis. Het is een uitgebreide aanmelding, waarbij meteen jouw profiel voor een groot gedeelte wordt ingevuld. Dankzij de vragen die de datingsite stelt, kan jij makkelijker aan andere leden gekoppeld worden.

Voorkeuren: De soort relatie die je zoekt, of je een man of een vrouw bent en of je op zoek bent naar een man, vrouw of koppel, maar ook wat voor soort e-mails je van Relatieplanet wilt ontvangen.

Over mij: Wat informatie over jezelf. Je gebruikersnaam en beroep, of je uit Nederland of Belgie komt, wat je opleidingsniveau is, of je religieus bent, of je kinderen hebt of wilt en wat jouw redenen zijn om te daten.

Locatie: Welk land woon je in, je postcode, plaats, en provincie. Je kan ook een nabije woonplaats aangeven als jij jouw identiteit iets beter wilt beschermen.

Voorstellen: Niet iedereen vindt het makkelijk om een profiel tekst te schrijven. Relatieplanet helpt jou daar mee. Je geeft antwoord op enkele open vragen en Relatieplanet maakt hier een profiel tekst van die je zelf makkelijk kan aanpassen. Je krijgt de profieltekst meteen te zien en je kan deze ook meteen aanpassen.

Foto: Je kan hier meteen een foto uploaden. Je moet een foto kiezen zonder zonnebril, zonder hoofddeksel en een foto waar je alleen op staat, dus niet met andere mensen. Let op! Je foto wordt gecontroleerd voor dat deze op je profiel komt te staan. Het is ook mogelijk om zonder foto verder te gaan. Wel binnen 14 dagen alsnog een profielfoto plaatsen, anders wordt je hele profiel verwijderd.  Dit is natuurlijk ook om nepprofielen tegen te gaan en kwaliteit van profielen te kunnen garanderen.

De abonnementen van Relatieplanet

Met een gratis profiel van Relatieplanet heb je best nog wat kans om een date te scoren. Zo heb je onbeperkt toegang tot alle profielen, kun je onbeperkt foto’s toevoegen, is er geen storende reclame en kan je twee gesprekken starten. Wil je meer dan deze mogelijkheden. Dan dien je een abonnement te nemen.

Je kan verschillende looptijden kiezen, van 1 maand tot 6 maanden. Hoe langer jij een abonnement neemt, des te goedkoper het abonnement per maand is. Na aflopen van je abonnementsperiode wordt het abonnement automatisch maandelijks verlengd tegen het volle tarief. Het abonnement is dan maandelijks opzegbaar. Als premium lid kan je:

  • Onbeperkt met iedereen chatten, ook met niet-betalende leden.
  • Je kan zien welke leden op jouw profiel gekeken hebben.
  • Je krijgt een volledig beeld van de andere leden.
  • Je kan instellen welke leden jou mogen benaderen.
  • Je kan deelnemen aan de events van Relatieplanet met korting.
  • Je kan berichten versturen en daarin contactgegevens uitwisselen.
  • Je kan alle foto’s van andere leden zien.
  • Je kan zien wie een gratis profiel en wie er een abonnement heeft.
  • Je hebt geen last van storende reclame.

Zoals je ziet kan je met een abonnement gebruik maken van alle functionaliteiten van deze datingsite en dat verhoogt jouw kans op het vinden van de ware liefde aanzienlijk. Er zijn ook geen andere extra opties die je nog, middels een ander abonnement, hoeft toe te voegen. Het blijft dus allemaal heel overzichtelijk en duidelijk en je weet precies waar je aan toe bent wanneer je gebruik maakt van de betaalde onderdelen van deze datingsite. Dat is vaak genoeg niet het geval in de online dating wereld.

De verschillende onderdelen van Relatieplanet

Verschillende onderdelen relatieplanet

Relatieplanet heeft verschillende onderdelen die jou allemaal helpen bij het vinden van de perfecte match.

Mijn overzicht: Hier zie je duidelijk en overzichtelijk jouw nieuwe matches, bezoeken en favorieten. Je kan hier ook meteen je profiel aanpassen. Je kan zien hoeveel sleutels je hebt. Deze heb je nodig om als basislid een  gesprek te ontgrendelen. Je kan zien wie jou bekeken heeft en natuurlijk kan je dan ook even op dat profiel gaan kijken om te zien of er van jouw kant ook interesse is. Onderaan vind je ook de aankomende singles events.

Berichten: Als premium lid kan je onbeperkt met iedereen chatten. Als basislid kan je twee sleutels krijgen waarmee je gesprekken kan ontgrendelen. Je krijgt er eentje bij je inschrijving en eentje wanneer je een profielfoto upload en deze is goed gekeurd.

Zoeken: Zoeken en matchen is op deze datingsite samengevoegd. Hierdoor heb jij een veel beter overzicht. Je kan je voorkeuren instellen en je krijgt dan de daarbij horende profielen te zien. Je kan behoorlijk wat filters selecteren en die helpen allemaal bij het vinden  van de perfecte match.

  • Waar je naar op zoek bent.
  • De afstand vanaf jouw woonplaats.
  • Uit Nederland of België.
  • Het opleidingsniveau.
  • De leeftijdscategorie.
  • Uit welke provincies.
  • Burgerlijke staat.
  • Religie.
  • Gewenste relatie.
  • Aantal kinderen.
  • Kinderwens.
  • Een naam of trefwoord.
  • Sport.
  • Roken.
  • Alcohol.
  • Huisdieren.
  • Soort woning.
  • Postuur.
  • Haarkleur.
  • Haarlengte.
  • Kleur ogen.
  • Lengte.
  • Kledingstijl.

Dit kan oppervlakkig lijken omdat er keuze is in opleidingsniveau en uiterlijk, maar alle onderdelen tellen mee. Het is moeilijk om voor een ander te bepalen wat wel of niet aantrekkelijk is en deze onderdelen spelen nou eenmaal allemaal een rol. Hoe meer jij hier eerlijk invult waar jij naar op zoek bent, des te passender zijn ook de zoekresultaten die je vervolgens voor je neus krijgt. Dankzij het Slow Daten concept van Relatieplanet, kan je vervolgens de tijd nemen om elkaars karakter, en andere belangrijke punten voor een relatie, te leren kennen.

Favorieten: Hier kan je al jouw favorieten zien en makkelijk terug naar de profielen gaan of een berichtje sturen.

Events: Relatieplanet organiseert ook events. Door de Corona-maatregelen zou je denken dat dit nu stil ligt, maar niks is minder waar. Relatieplanet organiseert gewoon online events, waar jij echt iets aan hebt. Zo kan je onder meer een gratis online training volgen.

Blog relatieplanetBlog: Relatieplanet heeft ook een blog waar jij allerhande informatie vindt omtrent online dating. Je krijgt niet alleen tips en advies, maar je vindt er ook goede informatie over waar je op dient te letten, hoe je in het dagelijkse leven met online daten omgaat en nog heel veel meer zaken die jou helpen om een leuke date te vinden, die hopelijk leidt naar een relatie. Ook wanneer je al in een relatie zit, dan vind je hier veel artikelen met informatie over relaties.

Veiligheid en Betrouwbaarheid

Het is voor Relatieplanet belangrijk dat jij een veilige date-omgeving hebt. Daarom worden alle profielen gecontroleerd. Zowel de teksten als de foto’s. Je profielfoto wordt pas zichtbaar na controle. Er zijn ook allerhande voorwaarden waaraan je foto’s moeten voldoen om zo de kwaliteit van de profielen te kunnen garanderen.

  • Een recente foto.
  • Duidelijk afgebeeld gezicht en een scherpe foto.
  • Wanneer het onderlichaam zichtbaar is dan wordt de foto bijgesneden.
  • Je mag geen zij aanzicht of een weggedraaid gezicht als foto gebruiken.
  • Je mag geen close-up van een gedeelte van je gezicht gebruiken.
  • Je mag je gezicht niet bedekken en geen zonnebril op hebben.
  • Je mag niet met anderen op de foto staan.
  • De foto mag niet bewerkt zijn met filters of kaders.
  • Erotische of anders aanstootgevende foto’s zijn niet toegestaan.

Best wel irritant. Ook kan je jouw profielfoto na de eerste keer plaatsen, niet meer verwijderen. Je kan wel een andere profielfoto kiezen. Dit maakt het best wel lastig om een leuke foto te vinden, niet iedereen voelt zich even fotogeniek en anoniem daten is dus ook geen optie. Daardoor kan Relatieplanet goed in de gaten houden of alles wel goed verloopt.

Natuurlijk is het voor de datingsite onmogelijk om alle nepprofielen en fakers te weren. Daarom staat er onder aan ieder profiel een knop waarmee jij een verdacht profiel kan melden. Je kan ook een e-mail sturen. Dit geldt allemaal niet alleen voor nepprofielen, maar bijvoorbeeld ook voor ongepast gedrag. Je kan vervolgens ook zelf een profiel blokkeren. Dit profiel kan jou dan geen berichten meer sturen en je niet meer lastig vallen. Ook zie jij het profiel niet meer in de overzichten.

Wil jij een tijdje niet gevonden worden op Relatieplanet? Dan kan je dat instellen bij algemene instellingen. Andere leden kunnen jou dan niet meer zien en jouw profiel niet meer vinden. Je wordt automatisch uitgelogd en je bent pas weer zichtbaar als je opnieuw inlogt.

Op de website van Relatieplanet vind je natuurlijk de Veelgestelde vragen, maar mocht je toch nog ergens tegenaan lopen, dan is de klantenservice dagelijks te bereiken via de telefoon en e-mail. Je e-mail wordt binnen 24 uur beantwoordt en de telefonische dienst is van 09.00 tot 17.00 bereikbaar.

Onderaan iedere pagina vind je ook nog linkjes die jou verder helpen bij Veilig Daten. Tips en advies, naast de Blog, die jou helpen om op een veilige manier, online een date, en hopelijk de nieuwe liefde van je leven te vinden.

Samenvatting en Eindconclusie

Zoals duidelijk mag zijn is Relatieplanet, op meerdere vlakken, niet voor niks al zo vaak in de prijzen gevallen. De datingsite is populair en wint alleen maar aan populariteit dankzij de nieuwe Corona-maatregelen. Steeds meer mensen gaan online op zoek naar nieuwe contacten en wanneer zij een beetje serieus zijn, dan komen ze terecht bij Relatieplanet.

Voordelen

In tegenstelling tot de meeste datingsites, heb je bij Relatieplanet wel degelijk kans om iemand virtueel te ontmoeten, zonder er kapitalen aan kwijt te zijn. Je kan sowieso 2 gesprekken ontgrendelen en je kan altijd op premiumleden antwoorden. Als premium lid weet je ook zeker dat basisleden jouw berichten kunnen beantwoorden. Je kan dan dus met iedereen communiceren.

Er is 1 abonnementsvorm voor verschillende periodes. Je weet dus precies waar je aan toe bent en je hoeft niet allerhande verschillende abonnementen af te sluiten om toch volledig gebruik van de datingsite te kunnen maken. Betalen per bericht is hier niet aan de orde, maar betaalt gewoon een vast bedrag per maand. Je kan dus ook niet opeens voor torenhoge kosten komen te staan, omdat je een leuk gesprekje gevoerd hebt.

De profielen worden allemaal door moderators gecontroleerd en je weet dus zeker dat de datingsite er alles aan doet om nepprofielen en fakers te weren. Het is ook heel makkelijk om verdachte profielen te rapporteren en zo ook bij te dragen aan het fakervrij maken van Relatieplanet.

Omdat Relatieplanet de meest populaire datingsite is, vind je hier ook de meeste leden. Het aanbod is dus enorm en de kans dat jij iemand tegenkomt die de perfecte match voor jou is, is dan ook heel erg groot. Daarnaast zijn de leden van Relatieplanet serieus op zoek. Dat kan naar van alles zijn, van leuke nieuwe contacten, tot een serieuze relatie. Dat laatste is meestal het geval.

Nadelen

Je kan op Relatieplanet niet anoniem daten. Er zitten veel eisen aan een profielfoto en als je geen profielfoto plaatst dan wordt je profiel binnen 14 dagen verwijderd. Dit is wel bevorderlijk voor de kwaliteit van de profielen en de website. De kans op fakers is daardoor een stuk kleiner. Maar niet iedereen wilt herkenbaar op een datingsite staan en bij Relatieplanet ontkom je daar niet aan.

Hoewel een abonnement veel voordelen heeft, is het wel ook zonde wanneer jij heel erg snel de perfecte match vindt. Je kan dan zomaar nog een paar maanden aan een abonnement vastzitten. Gelukkig willen de meeste leden Slow Daten, wat inhoudt dat ze moeite willen doen om de ander beter te leren kennen. Je bent dan in de meeste gevallen toch veel goedkoper uit, dan wanneer deze datingsite met credits zou werken.

Eindconclusie

Een profiel aanmaken is helemaal gratis en je kan dan als basis lid alle profielen zien. Ook krijg je twee gratis sleutels waarmee je gesprekken kan ontgrendelen. Je hebt dus een goede kans om gratis een date te vinden, terwijl je iemand toch echt kan leren kennen. Ook kan je zo uitproberen of het gebruik van de website je bevalt, voor je er voor kiest om een premium abonnement te nemen

De veiligheid en betrouwbaarheid staan voorop en dat kan wel onhandig zijn, zoals de verplichte profielfoto, maar je weet ook wel zo goed als zeker dat je met serieuze andere leden te maken hebt. Je vindt er een goede verhouding in het aantal mannelijke en vrouwelijke leden, waardoor de kans dat je ook iemand tegenkomt van het geslacht dat jij zoekt, veel groter is.

Relatieplanet is niet voor niks al zo vaak in de prijzen gevallen en het is dus een aanrader om het in ieder geval allemaal even uit te proberen. Dat kost je immers niets, en je hebt snel in de gaten of jij net als alle andere Belgen en Nederlanders succes hebt met het vinden van de nieuwe liefde van jouw leven op deze serieuze en betrouwbare datingsite.

Voordelen

  • Veel actieve leden
  • Duidelijk wie de actieve leden zijn!
  • Website van het jaar' 2009 t/m 2019

Nadelen

  • Veel eisen aan profielfoto (niet anoniem blijven)

Relatieplanet kosten

Dit zijn de abonnementskosten:

1 maand
24,99 euro per maand
3 maanden
14,95 euro per maand
6 maanden
9,95 euro per maand

Klantenbeoordelingen Relatieplanet

Plaats een beoordeling bij Relatieplanet

Relatieplanet.be
Service
6.00
Prijs
6.00
Leden
6.00
Functionaliteiten
6.00
Expert:
9.3/10

Deel jouw ervaring over Relatieplanet

Win een cadeaubon t.w.v. €100,-

Geslacht:
5
5
5
5
  • Geen reviews aanwezig, wees de eerste!
Relatieplanet scoort een : 9.3
Klantenbeoordeling: